HORI HORI NOŽ, VRT OBILJA

Na zalogi
KODA ARTIKLA
VO-002-124
34,90 €
Čas dobave:
1-3 dni

Njegovo rahlo upognjeno in ostro rezilo naredi ta vrtni nož popoln za kopanje in prirezovanje skozi korenine. To multifunkcionalno vrtno orodje je nož, žaga in lopatka v malem. Z njim je tudi priprava sadilnih jamic za presajanje sadik zelenjave zelo enostavna. Z dodanim merilnikom merimo globino jamic, kakor tudi razdaljo med rastlinami.

KAJ JE HORI HORI NOŽ?

Vsak vrtnar potrebuje kvaliteten nož, ki je glavni pomočnik za redna opravila in pobiranje pridelkov. Ponavadi je to kak izrabljen in star kuhinjski nož, ki je zapičen nekje na robu vrta. Japonski koncept vrtnega noža Hori hori je idealen za vrtnarje. Z njim nabiramo zelenjavo, odrežemo vrvico in naredimo luknje za sadike. Odličen je za pobiranje korenovk (korenček, pastinak, kolerabo, repo, zeleno, …), saj z 18 cm dolgim in 4 cm širokim rezilom korenovko izpulimo. Tako tudi minimalno prekopljemo tla, da gre vse skupaj lažje.

Rezilo je iz nerjavečega jekla in trdno povezano z lesenim držalom. Hori hori nož brez strahu ga “pozabite” na vrtu in ne bo zarjavel. Izdelan je robustno za vrtna opravila tudi v najbolj zbitih tipih tal.

HORI HORI NA VAŠEM VRTU

Hori hori nož za vrtnarje Vrt Obilja gif 400p

Kvaliteten nož je vrtnarjevo glavno vrtno orodje, a nanj velikokrat pozabljamo in si žal pomagamo s starimi in odsluženimi kuhinjskimi noži. Zakaj za rezanje kruha v kuhinji uporabljamo najboljše nože 1. kvalitete, na vrtu se pa mučimo?

Hori hori je čudno ime, a Hori hori nož se je prvič pojavil na Japonskem v 16. stoletju in beseda “hori” v njihovem jeziku pomeni “koplji”.

Poleg kopanja, smo vrtnarji prepoznali, da je izjemno priročen še pri ostalih vrtnih opravilih, saj je nož, lopatka in žagica v malem. Hori hori nož na Vrtu Obilja uporabljava že od leta 2017 in nama služi pri spodaj naštetih opravilih.

1. PRIPRAVA SADILNIH JAMIC

Hori hori nož zapičimo v katerakoli tla (lahko tudi zbita, glinena) in 1, 2, 3 naredimo sadilni jamico za presajanje sadik. Preverjeno v praksi, da čeprav z njim delamo tudi v zemlji, ne izgubi željene ostrine.

2. PRIPRAVA JARKOV ZA SETEV SEMEN

S špičasto konico potegnemo po pripravljeni gredi in naredimo 2 do 3 cm globok jarek v katerega sejemo semena.


3. NABIRANJE ZELENJAVE

Na eni strani osteh kot pravi kuhinjski nož na drugi nazobčan kot žaga. Odreže vse pridelke, ki jih redno nabiramo na vrtu.

4. NABIRANJE OLESENELE ZELENJAVE IN MANJŠIH VEJ

Trda in olesenela stebla zelja, ohrovta, kolerabice in podobnih rastlin odreže kot za šalo! Tudi skozi manjše veje se prereže.
 

5. RUVANJE ČESNA, ČEBULE IN OSTALIH PODZEMNIH PRIDELKOV

Prereže korenine v tleh za lažje nabiranje podzemnih pridelkov. Izjemno priročno in zelo pohitri nabiranje.
 

6. ODSTRANJEVANJE PLEVELA

Z dolgim rezilom potegnemo po površini tal in porežemo plevel na vrtni gredi. Odličen tudi pri odstranjevanju kerenin trajnega pleval (npr. slak).
 

7. PREREZOVANJE VRVIC

Plastične ali naravne vrvice odreže takoj, saj ga imamo vedno pri roki.
 

8. MERILNIK RAZDALJE

Z merilnikom razdalje na nožu izmerimo detajle setev ali velikost pridelka. Pride še kako prav pri presajanju česna, čebule in tudi ostalih sadik.

GARANCIJA HORI HORI NOŽA

Zagotovljena kar 10-letna garancija na funkcionalnost pri uporabi orodja za domačo uporabo na kovinski del in 1-letna garancija na leseni del.

TEHNIČNE KARAKTERISTIKE:

  • Material: Nerjaveče jeklo, bukev

  • Velikost: 2 x 4 x 32 cm

  • Teža: 0,3 kg

Tehnične podrobnosti
CENA 34,90 €
ČAS DOBAVE 1-3 dni
TEŽA (kg) 0.300000
PROIZVAJALEC VRT OBILJA
DIMENZIJE V MM (ŠXGXV) 135×26×1600
GARANCIJA (ŠT. LET) 10 let na kovinski del / 1 leto na leseni del
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:HORI HORI NOŽ, VRT OBILJA
Vaša ocena

Priporočamo vam tudi: