HM TDS METER AP-1 MERILEC KVALITETE VODE

Na zalogi
KODA ARTIKLA
TI-001-001
32,94 €
Čas dobave:
1-3 dni

AP-1: Tester kakovosti vode AquaPro (TDS) AquaPro serija HM Digital je ročni tester kakovosti vode, ki je s sodobnim dizajnom idealen za današnjega potrošnika, ki se ukvarja s tehničnimi znanji in zdravjem. Digitalni vodni testerji AquaPro so naslednja generacija sodobne kuhinje.

LASTNOSTI

 • Istočasno meri TDS in temperaturo
 • Območje meritve: 0-5000ppm (mg/L)
 • Temperaturno območje: 0-80 °C
 • Ločljivost: 1 ppm, temperaturna ločljivost 0,1 °C
 • Odstopanje / natančnost: +/- 2%
 • Veliki zaslon, ki je lahko berljiv
 • Digitalno umerjanje s pritiskom na gumb. AquaPro kalibracija z 342 ppm NaCl raztopino
 • Vodoodporno ohišje
 • Magnetno pritrjevanje (Patent Pending) - Odlično za hladilnik
 • Avtomatski izklop, indikator baterije
 • Samodejna kompenzacija temperature (ATC)
 • Napajanje: 1 x 3V baterija (priložene)
 • Dimenzije: 15 x 2.8 x 1.3 cm
 • Teža: 42.5 g

KAJ JE TDS (SKUPNE RAZTOPLJENE TRDNE SNOVI)?

Skupne raztopljene trdne snovi (TDS) so skupna količina premičnih ionov, vključno z minerali, solmi ali kovinami, raztopljenimi v danem volumnu vode, izraženi v mg na enoto volumna vode (mg / L), imenovani tudi deli na milijon (ppm). TDS je neposredno povezan s čistostjo vode in kakovostjo sistemov za prečiščevanje vode in vpliva na vse, kar porabi, živi ali uporablja vodo, bodisi ekološko ali anorgansko, za boljše ali slabše.
Raztopljene trdne snovi se nanašajo na minerale, soli, kovine, katione ali anione, raztopljene v vodi. To vključuje vse, kar je prisotno v vodi, ki ni molekula čiste vode (H20) in suspendirane trdne snovi. (Suspendirane trdne snovi so vsi delci / snovi, ki se ne raztopijo in ne usedajo v vodo, kot je lesna celuloza.)

Na splošno je skupna koncentracija raztopljenih trdnih snovi vsota kationov (pozitivno nabitih) in anionov (negativno nabitih) ionov v vodi.

Deli na milijon (ppm) je razmerje med težo in težo katerega koli iona v vodi.

Merilnik TDS temelji na električni prevodnosti vode (EC). Čista H20 ima praktično ničelno prevodnost. Prevodnost je navadno približno 100-kratnik skupnih kationov ali anionov, izraženih kot ekvivalenti. TDS se izračuna s pretvorbo ES za faktor 0,5 do 1,0-kratnik ES, odvisno od ravni. Značilno je, da ko je višja raven EC, višji je pretvorbeni faktor za določitev TDS. OPOMBA - Čeprav merilnik TDS temelji na prevodnosti, TDS in prevodnost nista ista stvar.

OD KOD PRIHAJAJO RAZTOPLJENE TRDNE SNOVI?

Nekatere raztopljene trdne snovi prihajajo iz organskih virov, kot so listi, mulj, plankton, industrijski odpadki in kanalizacija. Drugi viri izvirajo iz odtokov iz mestnih območij, cestnih soli, ki se uporabljajo pozimi, in gnojil in pesticidov, ki se uporabljajo na travnikih in kmetijah.

Raztopljene trdne snovi prihajajo tudi iz anorganskih materialov, kot so kamnine in zrak, ki lahko vsebujejo kalcijev bikarbonat, dušik, železov fosfor, žveplo in druge minerale. Mnogi od teh materialov tvorijo soli, ki so spojine, ki vsebujejo kovino in nekovino. Soli se običajno raztopijo v ionih, ki tvorijo vodo. Ioni so delci, ki imajo pozitiven ali negativen naboj.

Voda lahko tudi pobira kovine, kot sta svinec ali baker, ko potujejo skozi cevi, ki se uporabljajo za distribucijo vode potrošnikom.

Upoštevajte, da se bo učinkovitost sistemov za prečiščevanje vode pri odstranjevanju celotnih raztopljenih trdnih snovi sčasoma zmanjšala, zato je zelo priporočljivo spremljati kakovost filtra ali membrane in jih po potrebi zamenjati.

ZAKAJ MERITI NIVOJE TDS V VAŠI VODI?

Sekundarni predpisi EPA priporočajo največjo stopnjo kontaminacije (MCL) 500 mg / l (500 ppm) za TDS. Številne zaloge vode presegajo to raven. Če koncentracija TDS presega 1000 mg / L, se na splošno šteje, da je neprimerna za prehrano ljudi. Visoka raven TDS je pokazatelj možnih pomislekov in zahteva nadaljnje preiskave. Najpogosteje so visoke ravni TDS posledica prisotnosti kalija, kloridov in natrija. Ti ioni imajo malo ali nič kratkoročnih učinkov, toda v vodi se lahko raztopijo tudi strupeni ioni (svinčev arzen, kadmij, nitrat in drugi).

Tudi najboljši sistemi za čiščenje vode na trgu zahtevajo spremljanje TDS, da se zagotovi, da filtri in / ali membrane učinkovito odstranijo neželene delce in bakterije iz vaše vode.

V NADALJEVANJU SO NAVEDENI RAZLOGI, ZAKAJ JE KORISTNO STALNO PREVERJATI TDS:
 • Okus / zdravje

Visok TDS ima za posledico neželen okus, ki je lahko slan, grenak ali kovinski. Lahko kaže tudi na prisotnost strupenih mineralov. Najvišja stopnja TDS v vodi EPA je 500 mg / L (500 ppm).

 • Zmogljivost filtra

Preizkusite svojo vodo, da se prepričate, da ima reverzna osmoza ali druga vrsta vodnega filtra ali sistema za čiščenje vode visoko stopnjo zavrnitve in veste, kdaj je treba zamenjati vložek filtra (ali membrane).

 • Trdota 
  (in mehčalci vode)

Visoka vrednost TDS označuje trdo vodo, ki povzroča nabiranje kamna v ceveh in ventilih, kar preprečuje delovanje.

 • Akvariji / Akvakultura

Za vodno življenje je potrebna stalna raven mineralov. Voda v akvariju ali rezervoarju mora imeti enako raven TDS in pH kot prvotni habitat rib in grebenov.

 • Hidroponike

TDS je najboljša meritev koncentracije hranil v hidroponski raztopini.

 • Bazeni in zdravilišča

Za preprečevanje težav pri vzdrževanju je treba spremljati ravni TDS.

 • Komercialni / industrijski

Visoke ravni TDS lahko ovirajo delovanje nekaterih aplikacij, kot so kotli in hladilni stolpi, proizvodnja hrane in vode ter več.

 • Koloidna srebrna voda

Pred izdelavo koloidnega srebra je treba vrednosti TDS nadzorovati.

 • Kava in restavracija

Za resnično dobro kavo je treba dosegati ustrezne nivoje TDS.

 • Pranje avtomobilov in čiščenje oken

Za najboljše rezultate pri čiščenju.

KAJ JE IDEALNA PITNA VODA?

Na spodnji sliki si lahko ogledate in primerjate idealno pitno vodo s povprečno vodo iz pipe. Mislite, da pijete dobro vodo? Ko boste izmerili svojo vodo iz pipe ali izvira boste najverjetneje zelo presenečeni.

KAKO ZMANJŠATI ALI ODSTRANITI TDS - RAZTOPLJENE TRDNE SNOVI V VAŠI VODI?

Za najučinkovitejšo metodo še vedno velja destilacija vode z destilatorji za vodo.

Vse pogosteje se za čiščenje vode uporablja reverzna osmoza.

V kolikor nimate velikih zahtev glede čistosti vode je primerna tudi uporaba filtrov za vodo.

Tehnične podrobnosti
CENA 32,94 €
ČAS DOBAVE 1-3 dni
PROIZVAJALEC HM
NOVO DA
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:HM TDS METER AP-1 MERILEC KVALITETE VODE
Vaša ocena