GLOBAL PROFESIONALNI KOVANI NOŽ ZA LOČEVANJE MESA OD KOSTI 15 CM GF-40

Na zalogi
KODA ARTIKLA
NO-001-012
123,90 €
Čas dobave:
1-3 dni

Nož s katerim z lahkoto ločujete meso od kosti.

Global GF-37 Yoshikin kovan kuharski nož za rezanje mesa od kosti kot so jagnjetina, divjačina, telečje pleče.  

OPIS:

  • Dolžina rezila: 15 cm
  • Material: chromova 18 nerjaveče jeklo
  • Ročno izdelan in zbalansiran votli ročaj
  • Higiensko varen
  • Gladki obrisi in brezhibna površina odpravi možnost ostajanja hrane v "skritih" kotičkih noža

 

ZGODOVINA

GLOBAL nože je naredil Komin Yamada. Yamadi so zaupali nalogo, da razvije nove in revolucionarne nože. Uporabil je najboljše materiale in najnovejšo proizvodnjo tehniko. Naredil naj bi serijo nožev, ki bi bili primeni tako za profesionalce, kot tudi za domačo uporabo, bili lahki za uporabo in izpolnjevali najzahtevnejše potrebe.

30 LET IZKUŠENJ

Navdihnjen z idejo uporabiti najnovejšo proizvodnjo tehniko v izdelavi kuhinjskih nožev je GLOBAL  naredil  nož, ki je cel iz nerjavečega jekla. Ta neprecenljiv koncept je vplival na industrijo nožev in ustvaril pojem profesionalnih nožev, kjer je celoten nož izdelan  iz nerjavečega jekla. Vse do danes so GLOBAL noži visoko cenjeni med profesionalnimi kuharji in strankami po celem svetu in njihov šarm nikoli ne zbledi.

IZDELANI ZA NATANČNO REZANJE

Yoshikin uporablja lastno zaščiteno jeklo imenovano chromova 18, narejeno ekskluzivno za GLOBAL nože. To jeklo je dovolj trdno, da ostaja nož dlje časa oster  ter dovolj mehak, da se ga z lahkoto nabrusi. Cro v besedi CHROMOVA označuje krom, 18 je ševilo, ki označuje, koliko procentov  kroma je  v železu. Visok procent kroma pripomore k temu, da je nož odporen na madeže. MO in VA označuje molibden in vanadij, dva kovinska elementa, ki ohranita oster rob.

IZJEMNA OSTRINA

Dve najbolj inovativni značilnosti sta: oster rob in način na katerega so zbalansirani. Najbolj pomemben pri vsakem nožu je njegov rob in  rob  je resnično zaščitna znamka GLOBAL nožev.  Robovi GLOBAL nožev so narejeni drugeče kot vsi noži pred tem - imajo poševen strm rob. Zahodni stili nožev imajo stožčast rob. Robovi GLOBAL nožev so ostrejši in ostajajo dlje časa ostri.

VEČKRAT NAGRAJENI NOŽI

Iz skromnih začetkov se so GLOBAL noži razvili v eno izmed najuspešnejših znamk proizvajalcev kohinjskih nožev na svetu. Še vedno izdelani ročno, v tovarni YOSHIKIN v Nigati na Japonskem so izdelani po visokih in natančnih standradih. GLOBAL noži so poželi mnogo pohval in dobili veliko nagrad.

VZDRŽEVANJE NOŽEV

Vzdrževanje nožev je zelo pomembno, ker lahko nepravilna nega resno poškuduje vaš nož. GLOBAL noži imajo robove, ki so ostri kot britvica. Da se izdela tak rob, je potrebno, da se nož tovarniško nabrusi na kot med 10 in 15 stopinjami. Brušenje na ta kot zagotavlja tanjši rob, zato je treba tudi pravilno vzdrževati nože.

OPOZORILA:

Ne rezati na marmornati površini, kamnu, ploščicah, stekleni površini.

Ne namakati nožev pred pranjem. Izogibajte se namakanju v močnih kemikalijah ali belilu.

Ne uporabljati čistil, ki vsebujejo klor.

Ne poskusite rezati zmrznjenih živil ali kosti.

Če režete zmrznjeno ali trdo hrano režite z gibom naprej nazaj. Ne obračajte noža. na levo in desno stran, ker lahko upognete rob in odkrušite del noža.

Ne uporabljajte sekljanja (gib gor dol), ampak režite na rezine z gibom naprej nazaj.

Ne uporabljajte noža namesto vijačnika. dleta, odpirača ali škarij za žico.

PRANJE IN ČIŠČENJE

Nože peremo ročno in uporabljamo nežna čistilna sredstva in vodo. Po pranju speremo s čisto vodo in nož obrišemo s suho brisačo. Nožev ne peremo v pomivalnem stroju. V pomivalnem stroju se lahko poškodujejo ostri robovi, ker pridejo  v stik z drugimi predmeti ali pa zaradi uporabe agresivnih čistil in visoke temperature.

Če noži niso pravilno shranjeni in očiščeni se lahko na njih začne razvijati rja. Na tržišču se dobijo čistila za odstanjevanje rje in se lahko uporabijo v ta namen.

SHRANJEVANJE

Ker so GLOBAL noži zelo ostri jih je potrebno shranjevati previdno, da se izognemo nesrečam ter izven dosega orok. To pomeni: v blokih za nože, na magnetnih zidnih trakovih ali v ovitkih za nože.

VIDEO:
 

Tehnične podrobnosti
CENA 123,90 €
ČAS DOBAVE 1-3 dni
PROIZVAJALEC GLOBAL
DIMENZIJE V MM (ŠXGXV) dolžina rezila 15 cm
GARANCIJA (ŠT. LET) Življenjska garancija
NAMEN UPORABE Za meso in ribe
SERIJA NOŽEV GF
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:GLOBAL PROFESIONALNI KOVANI NOŽ ZA LOČEVANJE MESA OD KOSTI 15 CM GF-40
Vaša ocena