Za izboljšanje uporabniške izkušnje ta spletna stran uporablja piškotke. Poleg piškotkov, ki zagotavljajo funkcionalnost spletne strani, uporabljamo tudi piškotke za potrebe spletne analitike. Tudi kasneje lahko s klikom na povezavo "Nastavitve zasebnosti", katero najdete v nogi, nastavite s katerimi piškotki soglašate.
Deba nož je tradicionalni japonski težki kraki nož. Uporablja se za filetiranje in rezanje rib in perutnine. Oblika tega noža omogoča sekanje kosti rib in perutnine, medtem, ko se njegov koničast vrh uporablja za enostavno filetiranje. Deba nož se ne sme uporabljati za rezanje velikih kosti.
OPIS:
Dolžina rezila: 18 cm
Material: chromova 18 nerjaveče jeklo
Ročno izdelan in zbalansiran votli ročaj
Higiensko varen
Gladki obrisi in brezhibna površina odpravi možnost ostajanja hrane v "skritih" kotičkih noža
ZGODOVINA
GLOBAL nože je naredil Komin Yamada. Yamadi so zaupali nalogo, da razvije nove in revolucionarne nože. Uporabil je najboljše materiale in najnovejšo proizvodnjo tehniko. Naredil naj bi serijo nožev, ki bi bili primeni tako za profesionalce, kot tudi za domačo uporabo, bili lahki za uporabo in izpolnjevali najzahtevnejše potrebe.
30 LET IZKUŠENJ
Navdihnjen z idejo uporabiti najnovejšo proizvodnjo tehniko v izdelavi kuhinjskih nožev je GLOBAL naredil nož, ki je cel iz nerjavečega jekla. Ta neprecenljiv koncept je vplival na industrijo nožev in ustvaril pojem profesionalnih nožev, kjer je celoten nož izdelan iz nerjavečega jekla. Vse do danes so GLOBAL noži visoko cenjeni med profesionalnimi kuharji in strankami po celem svetu in njihov šarm nikoli ne zbledi.
IZDELANI ZA NATANČNO REZANJE
Yoshikin uporablja lastno zaščiteno jeklo imenovano chromova 18, narejeno ekskluzivno za GLOBAL nože. To jeklo je dovolj trdno, da ostaja nož dlje časa oster ter dovolj mehak, da se ga z lahkoto nabrusi. Cro v besedi CHROMOVA označuje krom, 18 je ševilo, ki označuje, koliko procentov kroma je v železu. Visok procent kroma pripomore k temu, da je nož odporen na madeže. MO in VA označuje molibden in vanadij, dva kovinska elementa, ki ohranita oster rob.
IZJEMNA OSTRINA
Dve najbolj inovativni značilnosti sta: oster rob in način na katerega so zbalansirani. Najbolj pomemben pri vsakem nožu je njegov rob in rob je resnično zaščitna znamka GLOBAL nožev. Robovi GLOBAL nožev so narejeni drugeče kot vsi noži pred tem - imajo poševen strm rob. Zahodni stili nožev imajo stožčast rob. Robovi GLOBAL nožev so ostrejši in ostajajo dlje časa ostri.
VEČKRAT NAGRAJENI NOŽI
Iz skromnih začetkov se so GLOBAL noži razvili v eno izmed najuspešnejših znamk proizvajalcev kohinjskih nožev na svetu. Še vedno izdelani ročno, v tovarni YOSHIKIN v Nigati na Japonskem so izdelani po visokih in natančnih standradih. GLOBAL noži so poželi mnogo pohval in dobili veliko nagrad.
VZDRŽEVANJE NOŽEV
Vzdrževanje nožev je zelo pomembno, ker lahko nepravilna nega resno poškuduje vaš nož. GLOBAL noži imajo robove, ki so ostri kot britvica. Da se izdela tak rob, je potrebno, da se nož tovarniško nabrusi na kot med 10 in 15 stopinjami. Brušenje na ta kot zagotavlja tanjši rob, zato je treba tudi pravilno vzdrževati nože.
OPOZORILA:
Ne rezati na marmornati površini, kamnu, ploščicah, stekleni površini.
Ne namakati nožev pred pranjem. Izogibajte se namakanju v močnih kemikalijah ali belilu.
Ne uporabljati čistil, ki vsebujejo klor.
Ne poskusite rezati zmrznjenih živil ali kosti.
Če režete zmrznjeno ali trdo hrano režite z gibom naprej nazaj. Ne obračajte noža. na levo in desno stran, ker lahko upognete rob in odkrušite del noža.
Ne uporabljajte sekljanja (gib gor dol), ampak režite na rezine z gibom naprej nazaj.
Ne uporabljajte noža namesto vijačnika. dleta, odpirača ali škarij za žico.
PRANJE IN ČIŠČENJE
Nože peremo ročno in uporabljamo nežna čistilna sredstva in vodo. Po pranju speremo s čisto vodo in nož obrišemo s suho brisačo. Nožev ne peremo v pomivalnem stroju. V pomivalnem stroju se lahko poškodujejo ostri robovi, ker pridejo v stik z drugimi predmeti ali pa zaradi uporabe agresivnih čistil in visoke temperature.
Če noži niso pravilno shranjeni in očiščeni se lahko na njih začne razvijati rja. Na tržišču se dobijo čistila za odstanjevanje rje in se lahko uporabijo v ta namen.
SHRANJEVANJE
Ker so GLOBAL noži zelo ostri jih je potrebno shranjevati previdno, da se izognemo nesrečam ter izven dosega orok. To pomeni: v blokih za nože, na magnetnih zidnih trakovih ali v ovitkih za nože.