EMILE HENRY VELIKA KERAMIČNA POSODA ZA SHRANJEVANJE S POKROVOM IZ PLUTE

Na zalogi
KODA ARTIKLA
VELIKA KERAMIČNA S POKROVOM IZ PLUTE
Že od 99,80 €
Čas dobave:
1-3 dni

Posoda za shranjevanje z luknjami za zračenje. 

Ustvarjena s pametnim dizajnom in iz naravnih materialov, idealnih za shranjevanje svežih pridelkov. Pokrov iz plute, služi kot posoda za sadje, keramična podlaga pa za shranjevanje sveže čebule, pese ali krompirja.

Pod pokrovom pomanjkanje svetlobe upočasni kalitev, 3 majhne luknjice pa zagotavljajo ravno pravo mero prezračevanja. Velika posoda za shranjevanje Emile Henry skupaj z izolacijskimi lastnostmi plute in keramike poustvarja pogoje, podobne kletnim, v središču vaše kuhinje ali jedilnice.

V zgornjem delu posoda iz plute dobro ohrani tudi najbolj občutljivo sadje. Če hranite na površini plute, se plod na mestu stika manj pokvari. Pluta pomaga odganjati sadne muhe in absorbira vlago, ki jo sadje lahko sprosti.

Zaradi naštetih lastnosti je velika ohranjevalna skleda skupaj s svojim radodarnim in elegantnim videzom tako posebna.

Vsi izdelki Emile Henry so izdelani v Franciji in imajo deset let garancije.

 

ZGODOVINA IN TRADICIJA

1848 je mlad lončar Jacques Henry ustanovil v Marcigny-ju  v Burgundiji majhno keramično delavnico. 1870 leta je imel že 20 zaposlenih. Delavnico je kmalu predal svojemu sinu Paulu. 

Paul je 1900 leta s svojimi izdelki osvojil Pariz. Njegova izdelki so se kaj kmalu znašli na mizah najbogatejših parižanov. 1911 je Paul dizajniral znamenit pekač za pečenje pit, ki je postal zaščitna znamka takratnega podjetja. 

Med vojnama je delavnica zaradi pomanjkanja naročil trpela. Po vrnitvi iz vojne jo je ponovno postavil na noge Sin Emile. 

1955 jo je Maurice, obrtnik, rokodelec in inženir moderniziral proizvodnji proces, obenem pa ohranil stara rokodelskih znanja izdelave. 

1982 je Jacques kot poklon svojemu dedku spremenil ime podjetja v Emil Henry. Podjetje predstavlja strast do zemlje in ognja ter znanje, ki se prenaša iz generacije v generacijo. 

1983 je Jacques-  inženir in amaterski kuhar posodobil oblike posod. Spremenil je težo in obliko posod, posodam je dodal ročaje in na splošno izboljšal njihovo funkcijo in praktičnost. 

1986 so začeli delati posode v barvah. Barve so pripomogle še k večji razširjenosti posod po svetu. 

2005 je Jacques dizajniral novo posodo: tajin. To je prva moderna posoda iz lončenine, s katero lahko kuhamo na ognju in na vseh ostalih izvorih toplote. 

2014 je Jacquesov sin Jean Baptiste dizajniral nov pekač za pečenje kruha, ki je postal  ikona. Pekač  uporablja stare principe tradicionalne krušne peči  za peko kruha. 

Danes je keramika  Emile Henry znana po vsem svetu. Že šesta generacija skrbi za kvaliteno in ročno izdelano lončenino. 

  

 

 

LASTNOSTI IN GARANCIJA

Burgundska glina  temperaturo počasi razširi do samega jedra posode. Hrana je tako kuhana enakomerno, kar doprinese k aromatičnosti  in okusnosti hrane. Keramika dlje časa zadrži temperaturo, kar pomeni, da še nekaj časa  po tistem ko je prinesemo na mizo ohrani hrano toplo. 

Emile Henry posode lahko takoj iz zmrzovalnika poostavimo v peč, ker izredno dobro prenašajo termični šok.  Z njimi lahko kuhamo na ognju in jih peremo v pomivalnem stroju. 

Ne vsebujejo svinca in kadmija, glazura ustreza standardu California Prop 65. Vsi produkti so 100 % varni za hrano. Barva glazure ne zbledi z leti. 

Vsi izdelki Emile Henry imajo 10 let garancije. 

 

 

 

 

 

Tehnične podrobnosti
ČAS DOBAVE 1-3 dni
PROIZVAJALEC EMILE HENRY
NOVO DA
MATERIAL KERAMIKA
NAMEN RABE DOMAČA RABA
MATERIAL KERAMIKA
VIŠINA POSODE (CM) 16
GARANCIJA ŠTEVILO LET 10
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:EMILE HENRY VELIKA KERAMIČNA POSODA ZA SHRANJEVANJE S POKROVOM IZ PLUTE
Vaša ocena