EMILE HENRY VELIKA ARTISAN KERAMIČNA POSODA ZA PEKO KRUHA 34X22X15 CM

Na zalogi
KODA ARTIKLA
EH-001-310-1
Že od 92,20 €
Čas dobave:
1-3 dni

Podolgovat keramičen pekač za peko kruha.

 Naš Artisan pekač za kruh vam omogoča, da spečete vse vrste različno velikih  hlebcev doma (do 2 kg). Preprosto uporabite belo ali polnozrnato  moko za peko klasičnega kruha iz kislega testa ali zmešajte različne vrste moke (pira, ržena, kostanj…), da spečete rustikalne, pristne hlebce; raziskujte različne teksture in okuse.

Pekač je izdelan iz visokoodporne keramike, ki je inovacija podjetja Emile Henry. Artisan pekač za kruh pomaga ustvariti pogoje za peko, enake kot v tradicionalni peči za kruh. Zagotavlja, da ima vaš kruh med peko potrebno vlažnost, da je popolne oblike in ima pečen zlato, hrustljavo skorjo z mehko in zračno notranjostjo. Zelo preprosto. Najtežji del peke je, da ne pojeste cel hlebec kruha takoj, ko ga vzamete iz pečice. 

Prekrižani grebeni na dnu pekača  preprečujejo, da bi se testo zlepilo, odprtine na obeh koncih pokrova pa olajšajo manipulacijo. In nenazadnje pokrov postavljen na glavo se prilega notranjosti spodnjega dela pekača, ker omogoča lažje, bolj kompaktno shranjevanje, razen, če želite imete tak eststski pečak ves čas raztavljen v kuhinji.  

 • Dolžina / premer - cm 34 cm
 • Širina - cm 22 cm
 • Višina - cm 15 cm
 • Notranja dolžina / premer - cm 31 cm
 • Notranja širina - cm 19,5 cm
 • Notranja višina - cm 14 cm
 • Kapacitetni pripomoček - testo 2 kg
 • Prostornina - liter 5 L
 • Teža - 2,7 KG
 • Najvišja temperatura - ° C 270 ° C
 • Najnižja temperatura - ° C -20 ° C
 • Sklic EH349501
 • Uporobno v: Pečica / mikrovalovna / zamrzovalna / pomivalni stroj
 • 10 let garancije

ZGODOVINA IN TRADICIJA

1848 je mlad lončar Jacques Henry ustanovil v Marcigny-ju  v Burgundiji majhno keramično delavnico. 1870 leta je imel že 20 zaposlenih. Delavnico je kmalu predal svojemu sinu Paulu. 

Paul je 1900 leta s svojimi izdelki osvojil Pariz. Njegova izdelki so se kaj kmalu znašli na mizah najbogatejših parižanov. 1911 je Paul dizajniral znamenit pekač za pečenje pit, ki je postal zaščitna znamka takratnega podjetja. 

Med vojnama je delavnica zaradi pomanjkanja naročil trpela. Po vrnitvi iz vojne jo je ponovno postavil na noge Sin Emile. 

1955 jo je Maurice, obrtnik, rokodelec in inženir moderniziral proizvodnji proces, obenem pa ohranil stara rokodelskih znanja izdelave. 

1982 je Jacques kot poklon svojemu dedku spremenil ime podjetja v Emil Henry. Podjetje predstavlja strast do zemlje in ognja ter znanje, ki se prenaša iz generacije v generacijo. 

1983 je Jacques-  inženir in amaterski kuhar posodobil oblike posod. Spremenil je težo in obliko posod, posodam je dodal ročaje in na splošno izboljšal njihovo funkcijo in praktičnost. 

1986 so začeli delati posode v barvah. Barve so pripomogle še k večji razširjenosti posod po svetu. 

2005 je Jacques dizajniral novo posodo: tajin. To je prva moderna posoda iz lončenine, s katero lahko kuhamo na ognju in na vseh ostalih izvorih toplote. 

2014 je Jacquesov sin Jean Baptiste dizajniral nov pekač za pečenje kruha, ki je postal  ikona. Pekač  uporablja stare principe tradicionalne krušne peči  za peko kruha. 

Danes je keramika  Emile Henry znana po vsem svetu. Že šesta generacija skrbi za kvaliteno in ročno izdelano lončenino. 

  

  LASTNOSTI IN GARANCIJA

  Burgundska glina  temperaturo počasi razširi do samega jedra posode. Hrana je tako kuhana enakomerno, kar doprinese k aromatičnosti  in okusnosti hrane. Keramika dlje časa zadrži temperaturo, kar pomeni, da še nekaj časa  po tistem ko je prinesemo na mizo ohrani hrano toplo. 

  Emile Henry posode lahko takoj iz zmrzovalnika poostavimo v peč, ker izredno dobro prenašajo termični šok.  Z njimi lahko kuhamo na ognju in jih peremo v pomivalnem stroju. 

  Ne vsebujejo svinca in kadmija, glazura ustreza standardu California Prop 65. Vsi produkti so 100 % varni za hrano. Barva glazure ne zbledi z leti. 

  Vsi izdelki Emile Henry imajo 10 let garancije. 

   

   

   

   

  Tehnične podrobnosti
  ČAS DOBAVE 1-3 dni
  PROIZVAJALEC EMILE HENRY
  NOVO DA
  MATERIAL KERAMIKA
  NAMEN RABE DOMAČA RABA
  MATERIAL KERAMIKA
  GARANCIJA ŠTEVILO LET 10
  Napišite vaše lastno mnenje
  Pregledujete:EMILE HENRY VELIKA ARTISAN KERAMIČNA POSODA ZA PEKO KRUHA 34X22X15 CM
  Vaša ocena