EMILE HENRY SET 3 KERAMIČNIH SERVIRNIH KROŽNIKOV CAMARGUE / ROZA

Na zalogi
KODA ARTIKLA
EH-001-601
53,00 €

Komplet treh servirnih krožnkov. Lahko jih vložite v zmrzovalnik in postavite direktno v pečico. Idealni za postrežbo majhnih prigrizkov.  

Za pripravo in postrežbo vročih predjedi - pripravite neposredno na krožniku, daste v pečico in postrežete. Za pizzete, listato pecivo slano in sladko, polnjene vrtnine... Vsestransko ploščo lahko tudi ohladite v zmrzovaliku, ker ohranja svežino; za postrežbo morskih sadežev, nabodal, zmrznjenega sadja. Ker ima majhno ročico, lahko kroži med gosti. Lahko režemo na njem in ga pri tem ne opraskamo.

 • Posodo Lahko vzamete iz zamrzovalnika daste direktno v vročo pečico + 270 ° C / -20 ° C
 • Prozorna glazura, odporna proti praskam, zagotavlja gladko površino za kuhanje in peko
 • Eleganten, sodoben dizajn
 • Uporaba lahko v Pečici, mikrovalovni pečici in pomivalnem stroju
 • Brez svinca, kadmija in niklja
 • 10-letna garancija
 • Izdelano v Franciji
 • Komplet treh Aperitivo servirnih krožnikov: 22,8 x 10 cm, 30,5 x 10cm in 42 x 10 cm

 Video: 

ZGODOVINA IN TRADICIJA

1848 je mlad lončar Jacques Henry ustanovil v Marcigny-ju  v Burgundiji majhno keramično delavnico. 1870 leta je imel že 20 zaposlenih. Delavnico je kmalu predal svojemu sinu Paulu. 

Paul je 1900 leta s svojimi izdelki osvojil Pariz. Njegova izdelki so se kaj kmalu znašli na mizah najbogatejših parižanov. 1911 je Paul dizajniral znamenit pekač za pečenje pit, ki je postal zaščitna znamka takratnega podjetja. 

Med vojnama je delavnica zaradi pomanjkanja naročil trpela. Po vrnitvi iz vojne jo je ponovno postavil na noge Sin Emile. 

1955 jo je Maurice, obrtnik, rokodelec in inženir moderniziral proizvodnji proces, obenem pa ohranil stara rokodelskih znanja izdelave. 

1982 je Jacques kot poklon svojemu dedku spremenil ime podjetja v Emil Henry. Podjetje predstavlja strast do zemlje in ognja ter znanje, ki se prenaša iz generacije v generacijo. 

1983 je Jacques-  inženir in amaterski kuhar posodobil oblike posod. Spremenil je težo in obliko posod, posodam je dodal ročaje in na splošno izboljšal njihovo funkcijo in praktičnost. 

1986 so začeli delati posode v barvah. Barve so pripomogle še k večji razširjenosti posod po svetu. 

2005 je Jacques dizajniral novo posodo: tajin. To je prva moderna posoda iz lončenine, s katero lahko kuhamo na ognju in na vseh ostalih izvorih toplote. 

2014 je Jacquesov sin Jean Baptiste dizajniral nov pekač za pečenje kruha, ki je postal  ikona. Pekač  uporablja stare principe tradicionalne krušne peči  za peko kruha. 

Danes je keramika  Emile Henry znana po vsem svetu. Že šesta generacija skrbi za kvaliteno in ročno izdelano lončenino. 

  

  LASTNOSTI IN GARANCIJA

  Burgundska glina  temperaturo počasi razširi do samega jedra posode. Hrana je tako kuhana enakomerno, kar doprinese k aromatičnosti  in okusnosti hrane. Keramika dlje časa zadrži temperaturo, kar pomeni, da še nekaj časa  po tistem ko je prinesemo na mizo ohrani hrano toplo. 

  Emile Henry posode lahko takoj iz zmrzovalnika poostavimo v peč, ker izredno dobro prenašajo termični šok.  Z njimi lahko kuhamo na ognju in jih peremo v pomivalnem stroju. 

  Ne vsebujejo svinca in kadmija, glazura ustreza standardu California Prop 65. Vsi produkti so 100 % varni za hrano. Barva glazure ne zbledi z leti. 

  Vsi izdelki Emile Henry imajo 10 let garancije. 

   

   

   

   

  Tehnične podrobnosti
  CENA 53,00 €
  PROIZVAJALEC EMILE HENRY
  NOVO DA
  MATERIAL KERAMIKA
  NAMEN RABE DOMAČA RABA
  MATERIAL KERAMIKA
  VIŠINA POSODE (CM) 16
  GARANCIJA ŠTEVILO LET 10
  Napišite vaše lastno mnenje
  Pregledujete:EMILE HENRY SET 3 KERAMIČNIH SERVIRNIH KROŽNIKOV CAMARGUE / ROZA
  Vaša ocena