EMILE HENRY KERAMIČNI SET ZA FONDUE 24 CM 2,5 L ČRNI

Na zalogi
KODA ARTIKLA
EH-001-098
99,90 €

Emile Henry posoda je namenjena za reduciranje juhe za kuhanje riža in riževih jedi, omake,. Eleganten dizajn Emile Henry One Pot omogoča enostavno pot od kuhanja do namizja. 

Emile Henry SET za Sirni fondue iz emajlirane keramike Flame® v Črni barvi. Emile Henry fondue set vključuje fondue lonec, podstavek, gorilnik in 6 fondue vilic.

S to posodo za sirni fondue Emile Henry se lahko 6 - 8 ljudi zbere za vašo mizo. Fondu lonec iz  Flame® keramike topi sir počasi brez gorenja oz. prijemanja in tekstura ostane gladka. Za Fondue imate na izbiro različne vrste sirov kot so: Ementalec, grojer, Comté, Beaufort ... . Lonec fondue je dober tudi za pripravo omak, itd. Lahko ga segrejemo na štedilniku in nato damo na toplo na gorilnik, da ohranimo toplo jed ali omako.

Odlično tudi kot darilo.

Emile Henry® je prvi razvil keramiko za peč. Flame® posode Emile Henry lahko uporabite neposredno na štedilniku kot je: plin, električna plošča, steklokeramična in halogenska. Seveda, tudi v pečici in, ker ne vsebuje kovine v mikrovalovni pečici. In v zamrzovalniku do -20 ° C
30% lažja od litega železa, je narejena za vsakdanjo uporabo: privlačna za serviranje na mizi - hrana ostane dlje topla. Zelo enostavna za čiščenje, pranje v pomivalnem stroju!

 

 • Material: keramika Flame®
 • Barva: Fusain - črna
 • Velikost posode: 24 cm
 • Volumen: 2,5 l
 • Priloženo: 6x vilice, podstavek, gorilnik
 • primerna za plin, električne kuhalne plošče, keramika, halogen
 • Primerna za tradicionalno pečico in mikrovalovno pečico
 • ni primerna za indukcijo
 • nežno, naravno kuhanje
 • Dobro enakomerna porazdelitev toplote v dnu lonca 
 • ohranja hrana dlje časa toplo
 • enostaven za čiščenje in pranje v pomivalnem stroju
 • enostavna za uporabo
 • 10-letna garancija

ZGODOVINA IN TRADICIJA

1848 je mlad lončar Jacques Henry ustanovil v Marcigny-ju  v Burgundiji majhno keramično delavnico. 1870 leta je imel že 20 zaposlenih. Delavnico je kmalu predal svojemu sinu Paulu. 

Paul je 1900 leta s svojimi izdelki osvojil Pariz. Njegova izdelki so se kaj kmalu znašli na mizah najbogatejših parižanov. 1911 je Paul dizajniral znamenit pekač za pečenje pit, ki je postal zaščitna znamka takratnega podjetja. 

Med vojnama je delavnica zaradi pomanjkanja naročil trpela. Po vrnitvi iz vojne jo je ponovno postavil na noge Sin Emile. 

1955 jo je Maurice, obrtnik, rokodelec in inženir moderniziral proizvodnji proces, obenem pa ohranil stara rokodelskih znanja izdelave. 

1982 je Jacques kot poklon svojemu dedku spremenil ime podjetja v Emil Henry. Podjetje predstavlja strast do zemlje in ognja ter znanje, ki se prenaša iz generacije v generacijo. 

1983 je Jacques-  inženir in amaterski kuhar posodobil oblike posod. Spremenil je težo in obliko posod, posodam je dodal ročaje in na splošno izboljšal njihovo funkcijo in praktičnost. 

1986 so začeli delati posode v barvah. Barve so pripomogle še k večji razširjenosti posod po svetu. 

2005 je Jacques dizajniral novo posodo: tajin. To je prva moderna posoda iz lončenine, s katero lahko kuhamo na ognju in na vseh ostalih izvorih toplote. 

2014 je Jacquesov sin Jean Baptiste dizajniral nov pekač za pečenje kruha, ki je postal  ikona. Pekač  uporablja stare principe tradicionalne krušne peči  za peko kruha. 

Danes je keramika  Emile Henry znana po vsem svetu. Že šesta generacija skrbi za kvaliteno in ročno izdelano lončenino. 

  

  LASTNOSTI IN GARANCIJA

  Burgundska glina  temperaturo počasi razširi do samega jedra posode. Hrana je tako kuhana enakomerno, kar doprinese k aromatičnosti  in okusnosti hrane. Keramika dlje časa zadrži temperaturo, kar pomeni, da še nekaj časa  po tistem ko je prinesemo na mizo ohrani hrano toplo. 

  Emile Henry posode lahko takoj iz zmrzovalnika poostavimo v peč, ker izredno dobro prenašajo termični šok.  Z njimi lahko kuhamo na ognju in jih peremo v pomivalnem stroju. 

  Ne vsebujejo svinca in kadmija, glazura ustreza standardu California Prop 65. Vsi produkti so 100 % varni za hrano. Barva glazure ne zbledi z leti. 

  Vsi izdelki Emile Henry imajo 10 let garancije. 

   

   

   

  Tehnične podrobnosti
  CENA 99,90 €
  PROIZVAJALEC EMILE HENRY
  BARVA ČRNA
  MATERIAL KERAMIKA
  NAMEN RABE DOMAČA RABA
  MATERIAL KERAMIKA
  GARANCIJA ŠTEVILO LET 10
  Napišite vaše lastno mnenje
  Pregledujete:EMILE HENRY KERAMIČNI SET ZA FONDUE 24 CM 2,5 L ČRNI
  Vaša ocena