EMILE HENRY KERAMIČNI OVALNI LONEC COCOTTE ‘DELIGHT’ 4,5L; TUDI ZA INDUKCIJO, ČRN

Na zalogi
KODA ARTIKLA
EH-001-522
159,90 €

Emile Henry ovalna keramična  posoda za pripravo na vseh kuhališčih tudi na indukciji. 

Keramičen lonec Cocotte Delight omogoča pripravo hrane po vaših najbljubših receptih, v njem lahko kuhate, pražite ali hrano samo popečete. Lonec lahko uporabljate na vseh kuhališčih - tudi na indukciji in tudi v pečici. Cocotte Delight je beliko lažji od klasičnega lonca in ponuja prednosti zdravega kuhanja, ker ohranja hranilne lastnosti sestavin. Homogena porazdelitev toplote v keramiki je idealna, hrana lahko na ta način počasi razvije okuse. Izbokline pod pokrovom ujamejo kapljice, ki padejo nazaj v lonec in se tako zalivanje hrane nadaljuje med kuhanjem. Na ta način skuhamo mehko, sočno in polnoaromatično hrano. Zaradi atraktivnosti posode - lepe kruvulje, mat in gladka črna površino lahko obrok enostavne postrežete na mizi kar v posodi. V posodi lahko pripravljate družinske recetpe ali eksotične jedi. Keramika je enostavna za vrzdževanje in se lahko pere v pomivalnem stroju. Ročno izdelana in preizkušena v naših delavnicah v Burgundiji. Garancija posode je 5 let. 

 

 • Dolžina / Premer (Skupaj) - 36,5 cm
 • Širina (celotna) - 24,2 cm
 • Višina (skupaj) - 19,5 cm
 • Skupna prostornina - liter 6,7 L
 • Uporabna zmogljivost - L 4,5 L
 • Teža izdelka - KG 3.5
 • Število obrokov 6-10
 • Garancija 5 let
 • Pranje ročno ali v pomivalnem stroju
 • Enostavno vzdrževanje
 • Velika odpornost
 • Primerno za vse vrste kuhališč, vključno z indukcijo in mikrovalovno pečico (ne vsebuje kovinskih delcev)

 

ZGODOVINA IN TRADICIJA

1848 je mlad lončar Jacques Henry ustanovil v Marcigny-ju  v Burgundiji majhno keramično delavnico. 1870 leta je imel že 20 zaposlenih. Delavnico je kmalu predal svojemu sinu Paulu. 

Paul je 1900 leta s svojimi izdelki osvojil Pariz. Njegova izdelki so se kaj kmalu znašli na mizah najbogatejših parižanov. 1911 je Paul dizajniral znamenit pekač za pečenje pit, ki je postal zaščitna znamka takratnega podjetja. 

Med vojnama je delavnica zaradi pomanjkanja naročil trpela. Po vrnitvi iz vojne jo je ponovno postavil na noge Sin Emile. 

1955 jo je Maurice, obrtnik, rokodelec in inženir moderniziral proizvodnji proces, obenem pa ohranil stara rokodelskih znanja izdelave. 

1982 je Jacques kot poklon svojemu dedku spremenil ime podjetja v Emil Henry. Podjetje predstavlja strast do zemlje in ognja ter znanje, ki se prenaša iz generacije v generacijo. 

1983 je Jacques-  inženir in amaterski kuhar posodobil oblike posod. Spremenil je težo in obliko posod, posodam je dodal ročaje in na splošno izboljšal njihovo funkcijo in praktičnost. 

1986 so začeli delati posode v barvah. Barve so pripomogle še k večji razširjenosti posod po svetu. 

2005 je Jacques dizajniral novo posodo: tajin. To je prva moderna posoda iz lončenine, s katero lahko kuhamo na ognju in na vseh ostalih izvorih toplote. 

2014 je Jacquesov sin Jean Baptiste dizajniral nov pekač za pečenje kruha, ki je postal  ikona. Pekač  uporablja stare principe tradicionalne krušne peči  za peko kruha. 

Danes je keramika  Emile Henry znana po vsem svetu. Že šesta generacija skrbi za kvaliteno in ročno izdelano lončenino. 

  

  LASTNOSTI IN GARANCIJA

  Burgundska glina  temperaturo počasi razširi do samega jedra posode. Hrana je tako kuhana enakomerno, kar doprinese k aromatičnosti  in okusnosti hrane. Keramika dlje časa zadrži temperaturo, kar pomeni, da še nekaj časa  po tistem ko je prinesemo na mizo ohrani hrano toplo. 

  Emile Henry posode lahko takoj iz zmrzovalnika poostavimo v peč, ker izredno dobro prenašajo termični šok.  Z njimi lahko kuhamo na ognju in jih peremo v pomivalnem stroju. 

  Ne vsebujejo svinca in kadmija, glazura ustreza standardu California Prop 65. Vsi produkti so 100 % varni za hrano. Barva glazure ne zbledi z leti. 

  Vsi izdelki Emile Henry imajo 10 let garancije. 

   

   

   

  Tehnične podrobnosti
  CENA 159,90 €
  PROIZVAJALEC EMILE HENRY
  NOVO DA
  BARVA ČRNA
  MATERIAL KERAMIKA
  NAMEN RABE DOMAČA RABA
  GARANCIJA (ŠT. LET) 5
  MATERIAL KERAMIKA
  VIŠINA POSODE (CM) 23
  Napišite vaše lastno mnenje
  Pregledujete:EMILE HENRY KERAMIČNI OVALNI LONEC COCOTTE ‘DELIGHT’ 4,5L; TUDI ZA INDUKCIJO, ČRN
  Vaša ocena