EM BOKASHI - 2 KG

Na zalogi
KODA ARTIKLA
MO-002-004
8,80 €
Čas dobave:
1-3 dni

EM BOKASHI je sodobna, kakovostna in učinkovita organska snov. Vsebuje Efektivne mikroorganizme EM®, primerne za regeneracijo zemlje in produkcijo visoko kakovostnega komposta. Mikroorganizmi, prisotni v produktu, so posebej izbrani za optimalno predelavo organske snovi v kompost.

EM BOKASHI je sodobna, kakovostna in učinkovita organska snov. Vsebuje Efektivne mikroorganizme EM®, primerne za regeneracijo zemlje in produkcijo visoko kakovostnega komposta. Mikroorganizmi, prisotni v produktu, so posebej izbrani za optimalno predelavo organske snovi v kompost.

UČINKI

  • omogoča fermentacijo organskih odpadkov,
  • omogoča postopek bokashi kompostiranja,
  • pospešuje razvoj klasičnega komposta,
  • ureja razmerje ogljika in dušika,
  • bogati in rahlja zemljo,
  • pospešuje rast korenin,
  • izboljša absorpcijo gnojil…
untitled-9032-1000x1000
Vrtni komposti kup

UPORABA

Bokashi kompostiranje

Bokashi kompostiranje je postopek, kjer začetno fazo razgradnje opravimo v posebnih posodah za fermentacijo (Boky, Organko …). Vsak vnos materiala v posodo pospremimo s posipom EM BOKASHI in rahlo potlačimo. Zavoljo prevlade koristnih mikroorganizmov, masa fermentira. Po zaključeni fermentaciji (dva tedna), lahko nastali material zakopljemo v vrt, ga izpostavimo talnim aerobnim mikroorganizmom, in se tam skompostira do konca. Tak postopek je energatsko in hranilno najbolj učinkovit, hkrati pa vnašamo še hormone, encime, vitamin, ki so nastali v procesu fermentacije. Če pa želimo imeti kompost, kot končni product, pa pustimo omenjeni material na zraku še nadaljne 2 - 4 tedne.

2018-03-20-14.49.59-1000x1000
Kuhinjski odpadki

Kompostiranje v kompostniku

EM BOKASHI nanašamo po slojih med organsko snov v kompostniku. 1 kg preparata zadostuje za 100 kg organske mase. Kompostnega kupa ni potrebno mešati oziroma premetavati. Tak kompost je pripravljen za uporabo v vrtu po približno 3 mesecih (velja za mesece, ko je zunanja temperature višja od 10 °C). Zaradi procesov, ki jih spodbuja EM BOKASHI je izguba hranilnih snovi v primerjavi s tradicionalnimi metodami zanemarljiva.

Gojenje zelenjave

EM BOKASHI deluje kot aktivator bioloških procesov in se odlično dopolnjuje z uporabo izdelka EM TERRA ACTIVE

Uporaba: 2 kg EM BOKASHI posujemo na površino 20 m2 in zmešamo z zemljo.

Priprava vrta

EM BOKASHI mešanico pustimo stati dva tedna v odprti vrečki ali na kupu, da se dvigne pH. Nato jo zmešamo z vlažno zemljo 1 kg / 100 kg vrtnarske podlage. Tako smo dobili odličen substrat za rože in zelenjavne sadike.

2013-04-15-11.05.25-1000x1000
Velika prisotnost deževnikov

SESTAVA

Efektivni mikroorganizmi EM®,melasa, otrobi žitaric, voda.

Rok uporabe: najmanj 6 mesecev od datuma proizvodnje. Izdelek ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov (GSO).

Tehnične podrobnosti
CENA 8,80 €
ČAS DOBAVE 1-3 dni
PAKIRANJE 2 kg
PROIZVAJALEC MICRONATURA, TEHNOLOGIJA EM D.O.O.
NOVO DA
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:EM BOKASHI - 2 KG
Vaša ocena