EKOLIFE NATURA LIPOSOMSKI C+D+CINK, 21 VREČK x 5g

Na zalogi
KODA ARTIKLA
BH-005-028
20,47 €
Čas dobave:
1-3 dni

Nepogrešljiv trojček za podporo imunskemu sistemu

Prehransko dopolnilo v obliki praška s sladili 1 vrečka vsebuje 1000mg vitamina C, 25mcg vitamina D3 in 15mg cinka.  V priročni TO-GO embalaži.

Liposomski vodotopni prašek vitamin C+D3+Cink, 21 vrečk x 5g,
Prehransko dopolnilo v obliki praška s sladili in okusom ananasa

 • 1 vrečka vsebuje 1000mg vitamina C, 25mcg vitamina D3, in 15mg cinka.
 • Nepogrešljiv trojček, ki pripomore k boljšemu imunskemu sistemu.
 • Priporočljiva uporaba pri večjih psihičnih in fizičnih naporih, pri pogostih ponavljajočih okužbah, pri intenzivnem ukvarjanju s športom in v sezoni prehladnih obolenj.

Vodotopni praški so praški, ki se enostavno raztopijo v vodi. Gre za priljubljeno obliko prehranskega dopolnila, pakiranega v dnevno odmerjenih vrečkah.

Sestavine

Sestavine:  sladila: dekstroza, fruktoza; vitamin c (kot askorbinska kislina); sredstvo za povečanje prostornine: maltodekstrin; stabilizator: ksantanski gumi; aroma: ananas; emulgator: sončnični lecitin; cink (kot cinkov glukonat); sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina; sladilo: steviol glikozidi iz stevie; barvilo: kurkumin; konzervans: natrijev klorid; vitamin D3 (kot holekalciferol).


sestavinednevni odmerek 5mlPDV%*
Vitamin C1000mg1250%
Cink Gluconate15mg130%
Vitamin D325mcg166%

* odstotek priporočenega dnevnega vnosa (PDV)

Uporaba

Vsebino 1 vrečke zamešati v kozarec vode in zaužiti med ali po obroku.

Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti, razen po navodilu strokovnega osebja.

Kaj so liposomi?

Liposomi so idealni za vnašanje hranilnih snovi, prehranskih dopolnil in zdravil v telo, saj jih želodec in črevesje zlahka vsrkata, ob tem pa se istočasno vsrkajo dodatne snovi, ki so v vodnem mehurčku (vitamini, minerali).

Liposom je kot majhen mehurček iz vodnega jedra, narejen iz istega materiala kot naše celične membrane (v vodnem jedru raztopimo npr vitamin C, za katerega želimo, da ga telo zlahka vsrka) .Za zagotovitev stabilnosti in učinkovitosti proizvodov so uporabljene posebne tehnike.

Prednosti liposomov:

 • odlična absorbcija (vsrkavanje)
 • dostava vitaminov/mineralov direktno v celico
 • na podlagi znanstvenih raziskav dosežene neverjetne koristi za zdravje
 • proizvedeni v Evropi

Liposomski sistem za dovajanje ima mnoge prednosti pred oralnim uživanjem:

 • liposomi so zanimivi za vnašanje hranilnih snovi, prehranskih dopolnil in zdravil v telo, ker jih črevesje zlahka vsrka, ob tem pa se istočasno vsrkajo dodatne snovi, ki so v vodnem mehurčku (vitamini, minerali)
 • ko liposomi dosežejo tanko črevo, se absorbirajo naravnost v krvni obtok (običajni izdelki z metabolizmom izgubijo na učinkovitosti)
 • Liposomi so stabilni pri nizkem pH-ju in so torej stabilni tudi v želodčni kislini.
 • Ker naše liposome sestavljajo fosfolipidi,(sončnični lecitin) ki so enaki tistim v človeških celicah, se lahko zlijejo z membranami celic in ”potisnejo” vsebino v celico, ali pa preidejo membrano nespremenjeni in razpadejo znotraj celice. Prav membrane je tista, ki dovoli oziroma onemogoči absorbcijo določene hranilne snovi oziroma spojine. Membrana liposoma bo zdravilno učinkovino (prehranski dodatek) zadržala v notranjosti in ta se ne bo sprostila, dokler ne doseže tarčne celice.
 • ko zaužijemo običajne prehranske dodatke, morajo te najprej potovati iz ust v prebavni sistem, nato pa se lahko absorbirajo v tankem črevesu. Telo jih ne more vsrkati (absorbirati) v celoti, saj prebavni encimi v ustih in želodcu, prebavni encimi, žolčne soli in različna črevesna flora oslabijo hranila, preden se dokončno presnovijo v jetrih in so na voljo telesu. Ta proces zmanjša biološko razpoložljivost hranilnih snovi.
Tehnične podrobnosti
CENA 20,47 €
ČAS DOBAVE 1-3 dni
PROIZVAJALEC EKOLIFE NATURA
NOVO DA
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:EKOLIFE NATURA LIPOSOMSKI C+D+CINK, 21 VREČK x 5g
Vaša ocena