The store will not work correctly when cookies are disabled.
Spletni piškotki
Za izboljšanje uporabniške izkušnje ta spletna stran uporablja piškotke. Poleg piškotkov, ki zagotavljajo funkcionalnost spletne strani, uporabljamo tudi piškotke za potrebe spletne analitike. Tudi kasneje lahko s klikom na povezavo "Nastavitve zasebnosti", katero najdete v nogi, nastavite s katerimi piškotki soglašate.
Ržena moka se loči na različne tipe: tip 750, tip 950, tip 1250 ter ržena moka iz celega zrna. Več kot je delcev v moki, večjo hranilno vrednost ima moka. Ržena moka tipa 1250 je tako visoko hranilen proizvod, ki ga odlikuje velik delež kalcija in železa.
Koristi za zdravje…
Ržena moka je zaradi visokega deleža kalcija in železa zelo hranljiva in se njena uporaba priporoča v vseh smernicah zdravega prehranjevanja. Zaradi nižje vsebnosti gluten priporočamo da se tovrstna moka meša s pšenično moko zaradi boljših pecilnih lastnosti.
Najpogostejša uporaba…
Uporabljamo jo kot dodatek pri peki kruha in peki palačink ter pri pripravi različnih sladic.