The store will not work correctly when cookies are disabled.
Spletni piškotki
Za izboljšanje uporabniške izkušnje ta spletna stran uporablja piškotke. Poleg piškotkov, ki zagotavljajo funkcionalnost spletne strani, uporabljamo tudi piškotke za potrebe spletne analitike. Tudi kasneje lahko s klikom na povezavo "Nastavitve zasebnosti", katero najdete v nogi, nastavite s katerimi piškotki soglašate.
Riževa moka vsebuje veliko kalcija, železa, vitamina B, hkrati pa je odličen vir vlaknin. Ker ne vsebuje glutena jo lahko uživajo tudi bolniki s celiakijo.
Koristi za zdravje:
Ker je bogata z beljakovinami, je lahko riževa moka primeren nadomestek mesa v vegetarijanski prehrani. Ta moka vsebuje približno enako število kalorij kot bela moka, vendar pa je vsebnost nasičenih maščob nižja in zato bolj primerna za zdrav življenjski slog. Zelo jo priporočamo pri dietah za čiščenje telesa, saj iz telesa odpravlja strupe in spodbuja razvoj zdravih črevesnih bakterij.
Najpogostejša uporaba:
Riževo moko največkrat uporabljamo za izdelavo riževih rezancev in palačink. Odlična je za zgoščevanje omak in juh, zelo uporabna pa je kot dodatek pri peki različnih peciv in različnih vrst kruha. Ker ne vsebuje glutena, je riževa moka lahko odličen nadomestek oziroma dodatek v vsakdanji kuhinji ljudi s celiakijo.
Beli riž brez glutena je pridelan na ekološki način. Riž je okroglozrnat in je odličen za kuhanje. Z njim si pripravite sladice, mlečni riž, rižote, ali pa ga uporabljate kot prilogo. Kuha se približno 20 minut.
Beli riž brez glutena je pripravljen v ločeni proizvodnji, kjer gluten ni prisoten in je primeren za vse ki imate celiakijo, alergijo ali intoleranco na gluten. Redno opravljamo analize na vsebnost glutena, ki so pod 5 mg/kg.