EKO PŠENICA V ZRNJU (5Kg)

Na zalogi
KODA ARTIKLA
EZ-001-012
1-3 dni
10,00 €
 

Kaj vsebuje?

Polnovredna oziroma polnozrnata pšenična moka se pridobiva iz celega zrna, kar pomeni, da takšna moka ohrani več hranilnih snovi. V primerjavi z belo moko ima veliko več mineralov ter vlaknin. V njej so vitamini B, A, K in E, beljakovine ter nenasičene maščobne kisline.

Koristi za zdravje…

Ta vrsta moke in izdelki iz nje (npr. testenine, riž in kruh) ne vsebujejo umetnih dodatkov, poleg tega pa moka ni beljena s kemičnimi pripravki. Pri mletju se uporabljajo cela pšenična zrna, zato v moki ostanejo visoke vsebnosti vitamina B in E, veliko vlaknin, cinka, magnezija in železa. Pomembno je, da smo pri nakupu te vrste moke in izdelkov iz nje zelo pozorni, saj rjava barva ni zadostno zagotovilo da gre za 100 % polnovredno moko. Prav zato priporočamo, da uporabljate svežo polnovredno moko iz našega mlina, saj vam moko zmeljemo na velikih mlinskih kamnih, ko pridete v našo trgovino in si zrnje lahko tudi podrobno ogledate.

Najpogostejša uporaba…

Sveža polnovredna moka omogoča peko izdelkov, ki zaradi blagodejnih snovi znižujejo tveganje za srčne bolezni, visok krvni tlak in holesterol, poleg tega pa so izdelki iz tovrstne moke zelo nasitni in jih posledično zaužijemo manj.

Tehnične podrobnosti
CENA 10,00 €
ČAS DOBAVE 1-3 dni
TEŽA (kg) 5.000000
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:EKO PŠENICA V ZRNJU (5Kg)
Vaša ocena