The store will not work correctly when cookies are disabled.
Spletni piškotki
Za izboljšanje uporabniške izkušnje ta spletna stran uporablja piškotke. Poleg piškotkov, ki zagotavljajo funkcionalnost spletne strani, uporabljamo tudi piškotke za potrebe spletne analitike. Tudi kasneje lahko s klikom na povezavo "Nastavitve zasebnosti", katero najdete v nogi, nastavite s katerimi piškotki soglašate.
Polnovredna oziroma polnozrnata pšenična moka se pridobiva iz celega zrna, kar pomeni, da takšna moka ohrani več hranilnih snovi. V primerjavi z belo moko ima veliko več mineralov ter vlaknin. V njej so vitamini B, A, K in E, beljakovine ter nenasičene maščobne kisline.
Koristi za zdravje…
Ta vrsta moke in izdelki iz nje (npr. testenine, riž in kruh) ne vsebujejo umetnih dodatkov, poleg tega pa moka ni beljena s kemičnimi pripravki. Pri mletju se uporabljajo cela pšenična zrna, zato v moki ostanejo visoke vsebnosti vitamina B in E, veliko vlaknin, cinka, magnezija in železa. Pomembno je, da smo pri nakupu te vrste moke in izdelkov iz nje zelo pozorni, saj rjava barva ni zadostno zagotovilo da gre za 100 % polnovredno moko. Prav zato priporočamo, da uporabljate svežo polnovredno moko iz našega mlina, saj vam moko zmeljemo na velikih mlinskih kamnih, ko pridete v našo trgovino in si zrnje lahko tudi podrobno ogledate.
Najpogostejša uporaba…
Sveža polnovredna moka omogoča peko izdelkov, ki zaradi blagodejnih snovi znižujejo tveganje za srčne bolezni, visok krvni tlak in holesterol, poleg tega pa so izdelki iz tovrstne moke zelo nasitni in jih posledično zaužijemo manj.