The store will not work correctly when cookies are disabled.
Spletni piškotki
Za izboljšanje uporabniške izkušnje ta spletna stran uporablja piškotke. Poleg piškotkov, ki zagotavljajo funkcionalnost spletne strani, uporabljamo tudi piškotke za potrebe spletne analitike. Tudi kasneje lahko s klikom na povezavo "Nastavitve zasebnosti", katero najdete v nogi, nastavite s katerimi piškotki soglašate.
Ovsena moka spada med najbolj zdrave vrste moke. Vsebuje veliko magnezija, selena, cinka in vitamina E.
Koristi za zdravje…
Dolgoročna uporaba ovsene moke znižuje holesterol ter zmanjšuje tveganje za pojav srčne bolezni, znižuje krvni tlak ter tveganje za diabetes tipa 2. Uporaba tovrstne moke ugodno vpliva na prebavo in celoten imunski sistem.
Najpogostejša uporaba…
Največkrat se uporablja kot dodatek pri peki kruha. Žal te moke samostojno ne moremo uporabljati za peko kruha, saj testo iz čiste ovsene moke ne vzhaja. Prav zato priporočamo da za peko kruha uporabljate mešanico ovsene in polnovredne pšenične ali ržene moke, saj je kruh odličnega okusa in zelo nasiten.