EKO KVINOJA V ZRNJU - BREZ GLUTENA (5Kg)

Na zalogi
KODA ARTIKLA
EZ-001-013
67,50 €
Čas dobave:
1-3 dni

Kvinoja je bogat in uravnotežen vir hranilnih snovi Poleg posebne kombinacije beljakovin, vsebuje kvinoja tudi sladkor, škrob, olje, minerale, vlaknine in vitamine.

Kvinoja je želodcu prijazna Seveda je želodcu prijazna, saj je lahka, okusna in lahko prebavljiva. Se ne lepi in ni težka za želodec kot ostala žita. Poleg tega pa ima tudi nek poseben, a odličen okus.

Vsestransko živilo Vsestranska je ravno zaradi tega, saj lahko nadomesti skoraj vse žitarice v različnih jedeh. Je zelo okusna tako, kot samostojna jed, ali kot priloga oziroma sestavina kakšne jedi (npr. v juhi, glavni jedi, solati,…)

Idealno živilo za poletne dni Kljub temu, da marsikomu žitarice ustrezajo predvsem v hladni polovici leta, pa je ima kvinoja ravno obratni učinek. Zaradi svoje lahkosti in posledične lahke prebavljivosti je idealna za pripravo hladnih jedi, ki še kako pašejo v jedilnik v poletnem času. Poleg vsega pa je tudi preprosta za kuha, saj nam priprava jedi iz kvinoje vzame največ 15 minut časa.

Odlična za naše najmlajše Ker je kvinoja odličen vir hranilnih snovi, je idealna tudi za otroke in dojenčke.

Hranilne vrednosti Kvinoja je bila od velika pomena v prehrani predkolumbovskih andskih civilizacij, poleg krompirja in je bila naslednja v pomembnosti poleg koruze. V sodobnih časih je kvinoja postala zelo cenjena zaradi njene hranilne vrednosti, visoke vsebnosti beljakovin (14 % ), čeprav ne prekaša fižola in stročnic. Prehranske vrednosti kvinoje kažejo, da je popolni vir beljakovin. Poleg tega je dober vir prehranskih vlaknin in fosforja ter vsebuje visoko vsebnost magnezija in železa. Kvinoja je tudi vir kalcija in široko uporabna pri veganih in tistih osebah, ki ne prenašajo laktoze. Kvinoja je brez glutena in lahko prebavljiva. Zaradi vseh teh značilnosti se kvinoja uvršča med pridelke NASA nadzorovanega ekološkega življenjskega sistema pri poletih.

Tehnične podrobnosti
CENA 67,50 €
ČAS DOBAVE 1-3 dni
TEŽA (kg) 5.000000
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:EKO KVINOJA V ZRNJU - BREZ GLUTENA (5Kg)
Vaša ocena