EKO KHORASAN PŠENICA V ZRNJU - KAMUT (5Kg)

Na zalogi
KODA ARTIKLA
EZ-001-011
27,50 €
Čas dobave:
1-3 dni
 

Kamut je starodavno žito, ki izvira iz Srednjega vzhoda – iz starodavne azijske regije Horasan. Spada v skupino mehkih pšenic. Prideluje se izključno ekološko in ni gensko spremenjen. Ima visoko prehransko vrednost, antioksidativne lastnosti (zaradi visoke vsebnosti selena), je lahko prebavljiv in povzroča manj alergij. Kamut se v prehrani uporablja enako kot pšenica. Po obliki je vsaj dvakrat večji od pšenice, bogatega, sladkastega okusa, zelo primeren in enostaven za kaljenje.

Kaj vsebuje?

Vsebuje precej več beljakovin kot ostala krušna žita (14 –18 %) in tudi esencialne aminokisline v dobrem razmerju. Kamut je bogat vir vitaminov: A, B1,B2, B6, C, E, H, K3, PP in folne kisline.

Koristi za zdravje…

Kamut v primerjavi z modernimi žiti vsebuje več beljakovin in mnoge minerale, posebej selen, cink in magnezij. Je zelo dober vir selena, ki je tudi močan antioksidant. Je tudi bogat vir energije, saj vsebuje veliko kvalitetnih maščob. Cenijo ga športniki in zelo zaposleni ljudje, saj je odlična dopolnitev k prehrani. 

Trenutno je najbolj pomembno, da kamut ne povzroča alergij. To je lahko prebavljivo žito. Z njim velika večina ljudi, ki imajo težave z glutenom in sploh pšenico, nima težav. 

Najpogostejša uporaba…

Kamut lahko uporabite kot nadomestek pšenične ali katerekoli druge moke, za rižoto, kašo, kot dodatek k juham ali solatam, lahko ga zmeljete v moko in pripravite testenine, spečete piškote, pecivo, palačinke, pico, kruh ...Je sladkega okusa, zato pri pripravi peciva ni potrebno dodati sladkorja. Visoka vsebnost karotenoidov, ki so vir antioksidantov, daje khorasan polnozrnatemu žitu in moki zlato rumeno barvo. Kamniti mlini za žita kamut odlično zmeljejo v fino moko, iz katere naredimo slastne palačinke. Kruh iz kamuta naredimo enako kot pirinega ali pšeničnega. Lepo vzhaja, je le malo gostejši od pšeničnega, zato pa toliko bolj okusen. Testenine iz kamuta so posebno doživetje, saj se ne razkuhajo tako hitro.

Tehnične podrobnosti
CENA 27,50 €
ČAS DOBAVE 1-3 dni
TEŽA (kg) 5.000000
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:EKO KHORASAN PŠENICA V ZRNJU - KAMUT (5Kg)
Vaša ocena