The store will not work correctly when cookies are disabled.
Spletni piškotki
Za izboljšanje uporabniške izkušnje ta spletna stran uporablja piškotke. Poleg piškotkov, ki zagotavljajo funkcionalnost spletne strani, uporabljamo tudi piškotke za potrebe spletne analitike. Tudi kasneje lahko s klikom na povezavo "Nastavitve zasebnosti", katero najdete v nogi, nastavite s katerimi piškotki soglašate.
Amarant ne vsebuje glutena in je odličen nadomestek pšenične moke za vse ki ne uživate glutena. Vsebuje približno 19 % beljakovin, 5.6 % vlaknin in 6 % maščob v obliki esencialnih olj. Bogat je tudi z železom, magnezijem in kalcijem. Beljakovine vsebujejo aminokislini lizin in metionin, ki sta v rastlinskem svetu precej redki.
Koristi za zdravje…
Amarant je odličen nadomestek za belo moko in dobrodošla sprememba za vaše zdravje. Znan je po svojih visokih odstotkih proteinov (13-19 %) in predstavlja izjemen vir vlaknin, kalcija in železa. Najboljše pa je to, da nam amarant poleg svojih izjemnih lastnosti nudi tudi poln okus.
Najpogostejša uporaba…
Amarant ne vsebuje glutena, ki daje testu elastičnost, zato se pri pripravi kruha meša s koruzno moko. Uporablja se za izdelavo testenin, peciva in kaše. Zelo je priljubljen v kombinaciji s stročnicami. Že kot dodatek pri peki kruha (25 – 30 %) zelo obogati prav vsak kruh, saj mu daje sladek okus po lešnikih in oreščkih. Pri kuhanju pa lahko amarantova moka nadomesti vse vrste moke.