DROŽOMANIJA - ANITA ŠUMER - ČETRTA DOPOLNJENA IN RAZŠIRJENA IZDAJA

Na zalogi
KODA ARTIKLA
KN-039-004
34,99 €
Čas dobave:
1-3 dni

Nagrajena, večkrat razprodana in najobsežnejša slovenska knjiga o peki z drožmi je ponovno na voljo v razširjeni in dopolnjeni (že četrti) izdaji.

Drožomanija je z več kot 300 stranmi najobsežnejša slovenska knjiga o peki z drožmi, edinstvena pa je tudi zato, saj v njej najdete ideje tudi za kuho z drožmi. Zelo primerna je za začetnike, ki so se z drožmi začeli spogledovati, prav tako pa bodo nad njo navdušeni že »mojstri« peke z drožmi. V njej se nahajajo dragocene informacije o različnih žitih in nasveti za uporabo različnih vrst mok, navodila, kako pripraviti in skrbeti za droži, kako gnesti in okrepiti testo ter kako ga oblikovati. V njej boste našli več kot 45 receptov za kruh in krušne dobrote (npr. najlažji rženko, osnovni beli pšeničnik, drožpica, ajdov'c z orehi, koruznik, bagetke, 100-% pirin kruh),, poglavja Od žita do droži, Vaš prvi, pa tudi za sladke drožaste dobrote, kot je na primer potica, recepte za porabo viška droži, SOS za droži (najpogostejša vprašanja in odgovori, ki se porajajo ob skrbi za droži in med pripravo testa), pregleden slikoviti diagram peke, slovarček izrazov, prostor za beležke in za lastne recepte, urniki peke in še in še. Knjiga Drožomanija je slovenska zmagovalka na tekmovanju Gourmand World Cookbook Awards v 2 kategorijah (”kruh” in ”zbiranje dobrodelnih sredstev”).

Kaj je novega v 4. dopolnjeni in razširjeni izdaji:

  • Vsebina je temeljito pregledana in zapisana še prijaznejše vam, bralcem.

  • Dodanih je še več pomembnih informacij (npr. okvirni časi peke, vzhajanja), nekateri recepti pa so dobili nove fotografije.

  • Še več čudovitih novih fotografij in spoznanj, ki temeljijo na trenutnem znanju avtorice.

  • Posodobila je tudi oblikovna zasnova, tako da je peka z drožmi predstavljena na še privlačnejši in preprostejši način.

Zajema poglavja Od žita do droži, Vaš prvi, SOS za droži, beležke za vaše recepte, urnike peke, slovarček, hiter pregled/diagram peke in še in še. Podrobno opisani in slikovno nazorni postopki (od tehtanja, zamesa, gnetenja, oblikovanja, zarezovanja in peke) vas popeljejo v zdrav svet peke z drožmi na preprosti način. Knjigo krasijo tudi čudovite fotografije Primoža Lavreta in ilustracije, narejene po predlogah avtorice.

Kako se je začelo?

Po letu dni od zamisli do priprave gradiva je izšla prva slovenska knjiga DROŽOMANIJA – knjiga o peki kruha in peciva z drožmi, katere avtorica je svetovno znana pekovka z drožmi ali kislim testom Anita Šumer. Anita kruh in druge dobrote z drožmi pripravlja že od leta 2013. V svetu je postala znana, ko je svoje dobrote začela deliti na Instagramu sourdough_mania – razgrabili so jo tako domači kot tuji mediji. Po letu dni je imela več kot 53.000 sledilcev z vsega sveta. Njene fotografije so delili znani Martha Stewart, Tina Maze, slovenska veleposlaništva po svetu in številni drugi. Njeni kratki filmčki imajo več kot 30 milijonov ogledov. Na domačih tleh pa skoraj ni revije, ki ne bi pisala o Aniti in njeni strasti.

Anita peko z drožmi poučuje tako doma kot v tujini, tečaji so razprodani in zelo iskani. Ustvarila je prvo slovensko Facebookovo skupino Drožomanija (peka z drožmi), ki zdrožuje že več kot 25.400 ljubiteljev. V njej nesebično deli znanje med vse ljubitelje droži in tiste, ki to postajajo ali si želijo postati.

Svoje znanje pa želi približati vsem, ki bi se želeli naučiti vse o drožeh in njihovi uporabi, saj z drožmi narejeni pekovski izdelki niso samo lepi, ampak tudi zelo zdravi in predvsem okusni. Drožomanija vsebuje vse, kar je treba vedeti o čudovitem, zdravem in slastnem svetu peke z drožmi. 

 .Anita Šumer


V kolikor bi želeli pridobiti tudi praktične izkušnje neposredno od mojstrice peke z družmi Anite Šumer vas vabimo, da se udeležite njene demodelavnice, celodnevne delavnice ali spletne delavnice. 

Tehnične podrobnosti
CENA 34,99 €
ČAS DOBAVE 1-3 dni
NOVO DA
ISBN 978-961-288-380-?
ZALOŽBA ARS VERBI
AVTOR KNJIGE Anita Šumer
LETO IZDAJE 2021
ŠTEVILO STRANI 304
VEZAVA trda
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:DROŽOMANIJA - ANITA ŠUMER - ČETRTA DOPOLNJENA IN RAZŠIRJENA IZDAJA
Vaša ocena