DOM ZA DROŽI - SOURDOUGH HOME - BROD & TAYLOR

Na zalogi
KODA ARTIKLA
AD-001-001
5-14 dni
145,00 €
 • Nastavljive temperature po stopinjah od 5 do 50 °C.
 • Primerno za en litrski kozarec ali 2 majhna kozarca.
 • Dve polici za prilagodljivo shranjevanje majhnih predmetov.

Uporabite najbolj natančne nastavitve temperature za nadzor droži kot še nikoli doslej. Sourdough Home je zasnovan za ogrevanje ali hlajenje, da bodo vaše droži na željeni temperaturi. Hranite svoje droži po urniku, ki vam nabolj ustreza: od dvakrat na dan do enkrat na teden. Spremenite temperaturo, da prilagodite okus, aromo in teksturo vašega kruha.

Za vzdrževanje stabilne temperature Sourdough Home nenehno prilagaja moč gretja ali hlajenja. Nastavitve temperature, ki so blizu sobni temperaturi okolja, bodo zahtevale zelo majhno količino energije, medtem ko bodo nastavitve temperature, ki so znatno nad ali pod sobno temperaturo, zahtevale več energije.

Specifikacija:

 • Temperaturno območje: 5 - 50 °C
 • Zunanje mere (V׊×G): 28 x 23 x 25 cm
 • Notranje mere: 19 x 13 x 14 cm
 • Teža: 1,86 kg
 • Napetost: 100-240 V

Največja poraba energije:

 • Največja moč v načinu hlajenja: 38 W – največja moč v načinu ogrevanja: 20 W.
Sauerteig-Home-Banner-1

Natančen nadzor temperature

Sourdough Home omogoča enostaven način nadzora temperature droži. Z nadzorom temperature po stopinjah od 5 – 50 °C (41 – 122 °F) lahko vzdržujete stalno temperaturo ali jo spreminjate, da nadzirate hitrost vzhajanja, aromo in okus vašega kruha.

Vaše droži, Vaš urnik

Prilagodite urnik hranjenja od nekaj ur do nekaj dni, celo enkrat na teden, in spreminjajte temperaturo, da nadzirate arome in okus vašega kruha.

starter-series-4-1670447863528
greje_ko_je_vro_e
Greje, ko je prehladno.
hladi_ko_je_prevro_e
Hladi, ko je prevroče.
Nizka_poraba_energije
Nizka poraba energije.

Pogosta vprašanja:

 • Zakaj naj svoje droži hranim v SD Home?

Na zdravje in stopnjo rasti droži iz kislega testa močno vplivata razpored hranjenja (pogostost) in temperatura. Da bi ohranili zdrave droži, pripravljene za peko, mnogi peki droži hranijo na sobni temperaturi in jo dnevno dohranjujejo. Sobna temperatura lahko niha skozi vse leto, fermentacija pa lahko postane nepredvidljiva in težko obvladljiva. Peki morajo pogosto prilagoditi razmerja in pogostost hranjenja, da se prilagodijo tem temperaturnim nihanjem. S Sourdough Home lahko ohranjate svoje droži na konstantni temperaturi vse leto. Ni treba prilagajati razmerij ali urnika hranjenja.

 • Kako vzdržujemo droži za kislo testo?

Droži so živa kolonija kvasovk in dobrih bakterij. Kot vsako živo bitje mora jesti – droži samo moko in vodo. Hranjenje s pravimi sestavinami ob pravem času je prvi korak pri ustvarjanju odličnega kruha s kislim testom. Z natančnim nadzorom temperature naprave Sourdough Home lahko prilagodite čas začetnega hranjenja, da ustreza vašemu urniku.

Ko droži fermentirajo in rastejo, ustvarjajo mehurčke CO2, ki povzročijo dvig mešanice v posodi. Idealen čas za hranjenje droži je, ko je porast dosegel vrhunec – porabljena je bila vsa njegova hrana – in preden ponovno začne upadati. Z uporabo stalnega razmerja sestavin (količina moke in vode) in nadzorom temperature lahko nadzorujete urnik hranjenja na ure, dneve ali celo teden natančno. Za začetek uporabite spodnje smernice.


Temperatura

Čas za hranjenje

Razmerje sestavin

7 °C

5 dni / 120 ur

1:4:4

10 °C

3 dni / 72 ur

1:4:4

12 °C

2 dni / 48 ur

1:4:4

20 °C

1 dan / 24 ur

1:4:4

Razmerje med sestavinami: To je razmerje med aktivno kulturo in svežo moko in vodo. Bolj kot je uporabljena aktivna kultura, hitreje bodo vaše droži rasle in dosegle vrhunec. Za dnevno vzdrževanje bo razmerje 1:4:4 poskrbelo, da bodo vaše droži uspevale, ne da bi prehitro rastle.

Opomba: vaše droži se lahko nekoliko razlikuje od teh rezultatov, odvisno od uporabljene moke in posebnosti vaše kulture.

Odličen kruh se začne z odličnimi drožmi. Ko gre za droži iz kislega testa, je temperatura najpomembnejša. Kompleksna mešanica mikrobov, ki povzroča vzhajanje kruha – in daje vašemu kruhu tisti značilen okus in aromo – je izjemno občutljiva na temperaturo.

 • Kaj pa, če svoje droži samo shranim v hladilniku?

Peki pogosto shranjujejo svoje droži v hladilniku kot alternativo dnevnemu hranjenju. Vendar se temperature v hladilniku gibljejo okoli 38 °F (3 °C), kar je prehladno za kvasovke in bakterije v drožeh. Ko je čas za peko, je treba ohlajene droži nekajkrat osvežiti, da dosežejo polno moč in so pripravljene za peko. Uporaba Sourdough Home za shranjevanje droži je idealna rešitev. Če hranite droži hladne, a ne prehladne, lahko upočasnite fermentacijo, ne da bi jo popolnoma ustavili. Vaše droži bodo zdrave in pripravljene za uporabo brez dodatnega hranjenja.

 • Zakaj se moj Sourdough Home ne ogreje nad 99 °F?

Ker ima zaslon le 2 števki, je najvišja nastavitev temperature v Fahrenheitih 99°F. Sourdough Home se lahko dvigne višje, vendar bo moral preklopiti na Celzija, da bo prebral nastavitev. Za preklop iz F v C hkrati pritisnite + in - in držite 2 sekundi.

 • Koliko časa bo trajalo, da moje droži dosežejo nastavljeno temperaturo?

Količina časa, ki bo trajala, je odvisno od dveh dejavnikov – količine droži in razlike v temperaturi med vašimi drožmi in nastavljeno temperaturo Sourdough Home. Če želite skrajšati čas, da vaš starter doseže želeno temperaturo, ga zmešajte z vodo, ki je blizu nastavljene temperature za Sourdough Home. Če je nastavljena na toplo temperaturo, zmešajte droži s toplo vodo, in če je nastavljena na hladno temperaturo, zmešajte droži s hladno vodo.

 • Kako preverim temperaturo svojih droži?

Za merjenje temperature Sourdough Home priporočamo uporabo termometra s sondo, ki ga vstavite neposredno v vaše droži, potem ko je bil v SD Home več ur. Ne priporočamo namestitve notranjega termometra v Sourdough Home.

 • Kje naj shranim svoj Sourdough Home?

Kuhinjski pult je najbolj primerno mesto. Pazite le, da se izogibate lokacijam z ekstremnimi temperaturnimi nihanji, na primer neposredno ob pečici, in da ga shranite zunaj neposredne sončne svetlobe. Zadnjim prezračevalnim režam je prav tako treba dati nekaj centimetrov prostora za ustrezen pretok zraka.

Tehnične podrobnosti
CENA 145,00 €
ČAS DOBAVE 5-14 dni
TEŽA (kg) 1.860000
DIMENZIJE V MM (ŠXGXV) 230 x 250 × 280
NOVO DA
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:DOM ZA DROŽI - SOURDOUGH HOME - BROD & TAYLOR
Vaša ocena