VZREJA KOKOŠI


Uporabo Efektivnih Mikroorganizmov (EM™) razdelimo na tri področja:
• Optimiziranje prebave – uporaba EM ZOO™ ali EM BOKASHI™ pri krmljenju kokoši.
• Naselitev EM™ mikroorganizmov v njihovo okolje – na ta način zmanjšamo možnosti za  nezaželene okužbe in izboljšamo atmosfero.
•Izboljšanje čistoče farme in okolice – zmanjšamo smrad. Perutnina EM ZOO™ l/t EM BOKASHI™

kk2

Krmljenje 1 dan starih piščancev:


Piščanci se izvalijo v posebnih napravah za valjenje zaradi česar njihov prebavni sistem še nima vzpostavljene mikroflore. To pa je potrebno zagotoviti čim hitreje. 

Priprava kokošnjaka in tal:


Pred vzrejo piščancev, oziroma pred njihovo naselitvijo v kokošnjak, je potrebna popolna dezinfekcija vseh površin (tal in sten) in sicer z 10 % raztopino EM ZOO™. V gnezda in na tla lahko posujete tudi EM BOKASHI™.

Priprava kokošnjaka s kletkami:


Tudi tukaj je potrebna popolna dezinfekcija vseh površin (tla, kletke, strop in stene) in sicer z 10 % raztopino EM ZOO™.

Potrebe po EM™ pri pripravi in vzdrževanju hleva:


Kot pri ostalih živalih v hlevu, je tudi tu škropljenje (megljenje) priporočljivo, saj pozitivno vpliva
na počutje perutnine. Pozitivni mikroorganizmi padejo na vse površine, vključno na prah v zraku, kar preprečuje nastanek neželenih mikrobov. EM preprečuje nastanek škodljivih plinov, kot sta amonijak in vodikov sulfid ter preprečuje gnitje in razvoj muh. Naprava za škropljenje (megljenje) naj bo enostavna za uporabo in vzdrževanje. Priporočamo uporabo naprav, primernih glede na velikost kokošnjaka. Uporabljate lahko ročne škropilnice ali stropne pršilce.

RACE IN GOSI


Enako kot pri vzreji kokoši, vendar z manjšimi spremembami zaradi načina vzreje.

Krmljenje:


Pri uporabi silaže oziroma CCM za krmo, priporočamo isti način priprave, kot za EM™ silažo. Če uporabljate za krmo zrna, jih zmehčajte na način, da jih namočite v 2 % raztopino za 24 ur. Race in gosi naj prejmejo 5 kg EM BOKASHI™ na tono krme.

Prosta reja:


Pri prosti reji (gosi, rac, puranov, kokoši ipd.) povzroča najpogostejšo težavo higiena tal. Priporoča se njihovo škropljenje z EM ZOO™ v koncentraciji 10 % na 1l/100 m2 enkrat tedensko in v času enega meseca. V nadaljevanju je potrebno škropiti zgolj enkrat mesečno. Če so živali izpostavljene stresu, je priporočljivo škropljenje dvakrat na mesec.

Prikaži kot Mreža Seznam
Nastavi padajočo smer
na stran
  • Že od 14,90 €
Prikaži kot Mreža Seznam
Nastavi padajočo smer
na stran