O barvah za lase COLOUR ME ORGANIC

 

100 % rastlinske in s certifikatom ECOCERT

Picture
 
Popolnoma naravne in ekološke barve za lase COLOUR ME ORGANIC so narejene izključno iz indijskih rastlin in ajurvedskih zelišč. Zares 100 % naravni izdelki, brez kakršnekoli kemije! Nosijo certifikat ECOCERT, ki ga vodilna mednarodna neodvisna inštitucija podeljuje ekološkim izdelkom, ki izpolnjujejo pogoje in ustrezajo določenim standardom. Odlična izbira za vse, še posebej pa pravo odkritje za tiste, ki so nagnjeni k alergijskim reakcijam. Barve prekrijejo tudi sive lase!
Barve COLOUR ME ORGANIC so:
  • brez PPD (p-fenilendiamin),
  • brez PAP (4-aminofenol),
  • brez amoniaka,
  • brez resorcinola,
  • brez peroksida,
  • brez parabenov,
  • brez težkih kovin.
Izbirate lahko med 23 odtenki. Barvno karto si lahko ogledate tukaj. BarveCOLOUR ME ORGANIC lase tudi ščitijo in hranijo ter jim povrnejo naravni sijaj. Ena ključnih sestavin večine barvnih odtenkov je kana, zato v nadaljevanju sledi opis, kako ta deluje na naše lase. 
Indijsko podjetje Radico je za svoje produkte prejelo že več priznanj za kakovost. Ustvarilo je človeku, pa tudinaravi in živalim prijazne izdelke, ki so Naravi resnično v ponos. Direktor indijskega podjetja Radico verjame, da je samo ekološko zares naravno.
 

Prah zmešamo z vodo in nanesemo na lase

Picture
 
Rastlinski prah zmešamo vodo, segreto na 50 do 70 °C, in maso še toplo nanesemo na lase v obilnem sloju, tako da so lasje popolnoma prepojeni z barvo.
 

Kako deluje kana?

Kana (Henna ali Lawsonia inermis) je ena glavnih sestavin večine barv za laseCOLOUR ME ORGANIC. Za razliko od kemičnih barv za lase kana ne odpre lasne povrhnjice (kutikule) in zato ne poškoduje strukture las. Celo nasprotno - kana dobrodejno deluje na lase in lasišče. Spodnji dve sliki prikazujeta prerez lasu oziroma lasnega stebla in delovanje kane na lasno steblo.
Picture
 
Vir: http://www.herbalhaircolor.com/henna-onhair.htm
Kana lase pobarva, hrani in jih ščiti. Ko jo nanesemo na lase, začne njeno pigmentno barvilo, imenovano lavson, prodirati v lasno steblo, kjer se veže s keratinom. Čim dlje jo pustimo učinkovati na laseh, tem intenzivnejši rdečkast odtenek dosežemo.
Picture
 
Vir: http://www.herbalhaircolor.com/henna-onhair.htm
Pri barvanju las s kano ne moremo napovedati točnega odtenka, saj je končna barva odvisna od naše barve las in stanja las.