BOLUS PREČIŠČENA GLINA ZA PITJE 550 G

Na zalogi
KODA ARTIKLA
DP-004-001
1-3 dni
11,90 €

"Glina za pitje s pomočjo njene absorbcijske moči pritegne nase kar je strupenega, doda česar je premalo in odvzame česar je preveč." Janko Ferjuc ("oče" Bolus tradicije)

NA SONCU SUŠENO & ROČNO IZDELANO & IZDELANO V SLOVENIJI

100% naravno, brez konzervansov, sintetičnih barvil in dišav.

Priprava napitka: Zvečer stresite eno žličko gline v kozarec. Prelijete z 2 dcl vode, premešajte in pustite stati čez noč. Zjutraj spijete samo vodo, vsebino pa zavržete. Kura traja 21 dni, nato se naredi 7 dnevni premor in nato ponovite 21 dnevno kuro.

Glina iz Komende ne vsebuje nobenih dodatkov in je 100% naravna.

Napitek ni nadomestilo za uravnoteženo prehrano.

Opozorilo:  priporočene dnevne doze oziroma odmerka se ne sme prekoračiti!

Opozorilo:  shranjevanje nedosegljivo otrokom !

Pred sočasnim jemanjem zdravil ali drugih vitaminsko- mineralnih izdelkov se posvetujte s farmacevtom ali zdravnikom.
V primeru jemanja zdravil za visok pritisk in srce, ter ščitnico naredite 2 urni razmak med pitjem gline in jemanjem zdravil.
Nosečnice, doječe matere in otroci in mladostniki do 14 leta, naj jemljejo ta izdelek po navodilu zdravnika ali farmacevta.

KDAJ GLINE NE UŽIVAMO

Med kemoterapijo, ko jemljemo antibiotike, prve štiri mesece nosečnosti, ter po porodu, če dojimo do 7 meseca, ter otroci do 5. leta starosti.
Pri kroničnih boleznih glineno vodo uživate 21 dni, vsak drugi dan, potem sledi en teden premora in nato lahko pijete glineno vodo že vsak dan, tudi 21 dni. Glino lahko pijemo tudi več mesecev, z vmesnimi tedenskimi pavzami.

 Hranite na suhem in pri temperaturi maksimalno 25 C    

Pripravljeni napitek porabite maksimalno v 24 urah !      

Sestavine: Slovenska glina v prahu

SILICIJ

63,20 %

ŽELEZO

2,60 %

MAGNEZIJ

1,30 %

KALCIJ

0,41 %

KALIJ

3,40 %

NATRIJ

1,30 %

 

Bolus  je linija kozmetičnih izdelkov iz SLOVENSKE gline.

Glina ima, kot živ organizem, posebno sposobnost, da absorbira nečistoče. Ne glede na to, kako jo uporabljamo, bo našla mesto, kjer mora delovati in samodejno očistila naše telo in se kot taka izločila iz telesa. Poleg tega, je glina polna mineralov in zdravilnih snovi, njeni delci pa nosijo energijo, ki se v primeru, da jo uporabljamo, prenaša v naš organizem.

Na trgu obstaja veliko različne gline z različnih držav, ki se v osnovi razlikujejo po sestavi in načinu priprave. Bolus izdelki iz gline vsebujejo SLOVENSKO glino (iz Komende). Glina je pripravljena ročno in čisto, nakopana v globokih plasteh in sušena na soncu (in ne v industrijskih pečeh) v neonesnaženem okolju.

Glina sestoji na bazi silicijevih silikatov in je ena redkih prodornih glin, ki jih lahko danes najdemo po svetu. Glede na sestavo in način pridelave, je naša glina dobila naziv primat med glinami. Barva gline je odvisna od zelo majhnih količin raznih primesi in stopnje oksidacije pri preperevanju. Izkušnje kažejo, da je glina tem bolj aktivna, čim dlje je izpostavljena direktnemu soncu in zraku. Zaradi njene absorpcijske moči glina uničuje bakterije, pritegne nase vse kar je strupenega, doda kar je premalo, odvzame kar je preveč, pri vseh vnetjih deluje zelo aktivno, saj odstranjuje uničene celice in pospešuje njihovo obnovo, ureja presnovo in deluje kot spodbujevalec številnih organov

Končni izdelki Bolus gline so ročno izdelani, naravni, brez konzervansov, sintetičnih barvil in dišav.

Glina za pitje s pomočjo njene absorbcijske moči uničuje bakterije, pritegne nase vse kar je strupenega, doda česar je premalo in odvzame česar je preveč. Pri vseh vnetjih, razjedah ali celo čiru, glina deluje zelo aktivno, saj odstranjuje uničene celice in pospešuje njihovo obnovo. Glina ureja presnovo in deluje kot spodbujevalec številnih organov, izboljša krvno sliko, preprečuje prehlade, vnetja itd. Najboljše je, da glino pijemo preventivno 3x na leto. S tem lahko preprečimo marsikatero težavo. ( vir: knjiga GLINA ZDRAVI ).

SILICIJ: je sestavni del vseh živih organizmov, tako rastlin kot tudi živali. V zemeljski skorji je drugi najpogostejši element, medtem ko je v našem telesu prisoten zgolj v sledovih, saj ga je vsega skupaj samo 1,4 g. Velik del ga vsebujejo celice, ki se hitro delijo (lasje, nohti, koža ...), nujno potreben je tudi za vsa vezivna tkiva, kosti in hrustanec.

ŽELEZO: je pomemben kofaktor pri prenosu kisika po krvi, saj veže kisik na hemoglobin v rdečih krvničkah, sodeluje tudi pri celičnem dihanju in presnovi aminokislin, maščob, alkohola, vitamina A in sulfitov ter v številnih drugih reakcijah.

- ima vlogo pri kognitivnih funkcijah
- prispeva k sproščanju energije pri presnovi
- ima vlogo pri nastajanju rdečih krvničk in hemoglobina
- ima vlogo pri prenosu kisika v telesu
- ima vlogo pri delovanju imunskega sistema
- prispeva k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti
- ima vlogo pri delitvi celic

MAGNEZIJ: v telesu sodeluje kot faktor v mnogih reakcijah, predvsem tistih, ki so pomembne za sproščanje energije. Sodeluje tudi pri delovanju mišic in živčevja- pomaga pri prenosu dražljajev na živčnih sinapsah in pri krčenju mišic. Pomembno vlogo ima tudi v okviru mineralizacije kosti.

- prispeva k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti
- prispeva k ravnotežju elektrolitov
- prispeva k sproščanju energije pri presnovi
- prispeva k delovanju živčnega sistema
- prispeva k delovanju mišic
- ima vlogo pri sintezi beljakovin
- prispeva k normalnemu psihološkemu delovanju
- prispeva k ohranjanju zdravih kosti
- prispeva k ohranjanju zdravih zob
- ima vlogo pri delitvi celic

KALCIJ: najdemo v tekočini, ki se nahaja znotraj celic, kjer vzdržuje normalen volumen celice in ravnotežje tekočin. Pravimo, da je osmolit. Vzdržuje normalno polarnost celic, prenos živčnih signalov, normalno delovanje srca in sodeluje pri krčenju mišic. Poleg tega skrbi tudi za prenos hranil in aktivacijo encimov. Potreben je tudi za rast celične mase, predvsem pri dojenčkih v prvih mesecih življenja, ko precej hitro rastejo.

- prispeva k delovanju živčnega sistema
- ima vlogo pri delovanju mišic
- ima vlogo pri vzdrževanju normalnega krvnega tlaka

KALIJ: ima pomembno vlogo pri stabilizaciji celičnih membran, regulaciji celične rasti, posredovanju signalov med celicami, prenosu dražljajev med živčnimi celicami, delovanju mišic in pri strjevanju krvi. Poleg tega je tudi glavni mineral v kosteh in zobeh. V kosteh se kalcij nahaja v obliki hidroksiapatita, obliki kalcijevega fosfata.

- prispeva k normalnemu strjevanju krvi
- prispeva k sproščanju energije pri presnovi
- prispeva k delovanju mišic
- prispeva k normalnemu prenosu živčnih impulzov
- prispeva k normalnemu delovanju prebavnih encimov
- ima vlogo pri delitvi in specializaciji celic
- je potreben za ohranjanje zdravih kosti
- je potreben za ohranjanje zdravih zob

Evropska agencija za varnost hrane, EFSA, je za uporabo na označbah živil, ki so dober vir kalija, kalija, silicija, železa, magnezija, odobrila uporabo teh zdravstvenih trditev.

Tehnične podrobnosti
CENA 11,90 €
ČAS DOBAVE 1-3 dni
TEŽA (kg) 0.550000
PROIZVAJALEC BOLUS GLINA
CENA/100g 3,01
PRESNO DA
VEGANSKO DA
BREZ LAKTOZE DA
BREZ GLUTENA DA
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:BOLUS PREČIŠČENA GLINA ZA PITJE 550 G
Vaša ocena