Mafini iz jabolčne in korenčkove pulpe – paleo

Pripravili ste si odličen jabolčno-korenjev sok, zdaj pa vam je žal zavreči pulpo…
Nikakor ni treba, za pulpo je veliko možnosti uporabe. Tokrat si privoščite slastne mafine in drugim sploh ne povejzte, da so iz pulpe 😉

1 skodelica mandljeve moke
3 čajne žličke pecilnega praška
3 čajne žličke cimeta
½ žličke muškatnega oreščka
¼ žličke soli
3 jajca ali 3 žlice semen chia
ščepec vanilije
2 žlici kokosovega olja
¼ skodelice javorjevega sirup (opcija – ni paleo)
1/2 skodelice korenčkove pulpe
1 skodelica jabolčne pulpe

Pečico segrejte na 180 C.
V skledi zmešamo mandljevo moko, pecilni prašek, cimet, muškatni orešček, vanilijo in sol.
V ločeni posodi, stepemo 3 jajca in stopljeno kokosovo olje in javorov sirup.
Združimo mokre in suhe sestavine, dobro premešamo in naložimo v pekač za muffine.
Pečemo pri 180 * C približno 25 minut.