Presna tortica iz sveže spiruline

Dobra novica za vse tise, ki jim okus spiruline ni všeč! Sveža spirulina je popolnoma nevtralnega okusa in jo lahko uporabimo v katerem koli receptu. Dodala bo le bogato zeleno barvo in bogastvo svežih hranil. Tokrat bomo drzni in jo bomo pripravili v slastni tortici!

Podlaga

  • 100 g orehov
  • 6-10 datljev
  • 2 žlici kokosovih kosmičev
  • 1 žlica deviškega kokosovega olja
  • ščepec soli

Krema

  • 150 g indijskih oreščkov
  • 8-10 datljev
  • 1 žlica limoninega soka
  • ščepec soli
  • 6 žlic deviškega kokosovega olja
  • 30 g sveže spiruline

Orehe, kokos in datlje zmeljemo v polžastem sokovniku ali s-sekljalniku. (Če bomo uporabili mešalnik, zmeljimo orehe in kokos posebej, datlje pa posebej z nekaj vode spremenimo v pasto. Premešajmo.) Dodamo še olje in sol ter maso enakomerno pritisnemo na dno majhnega modela za tortico.

Sestavine za kremo razen sveže spiruline in olja zmeljemo v močnem mešalniku. Ko je zmes gladka, dodamo kokosovo olje in svežo spirulino ter vključimo mešalnik na nizkih vrtljajih le za toliko časa, da dobimo homogeno zmes. Maso vlijemo v model in postavimo v hladilnik za vsaj 6 ur (ali v zamrzovalnik za 2 uri).

Svežo spirulino lahko naročite v EKO365 ali si jo pridelate doma.
Oglasite se v Centru EKO365 in si oglejte, kako.

Jana

12672009_1680777675513375_551720717945248280_o