Šabesa bez sladkorja

Se vam kdaj “zalušta” šabese? Ko zadišijoMeni se. Obožujem jo. Ta pregrešna pijača iz moje mladosti pa je v originalni recepturi na vrsti morda 1x na leto. Zaradi velike količine sladkorja, ki se delno spremeni v alkohol. Za gašenje žeje pa že dolgo ni več primerna kandidatka. Se pa potolažim z drugimi različicami, ki so ravno tako opojne in jih lahko popijemo neomejeno!!!

V vrč vode namočite:

4 kobule bezga

1 vejico mete

pest malin

(po želji še 1/2 zrezane neškropljene limone)

 

Postavite čez noč v hladilnik (sestavine oddajo več arome, če jih nekoliko pretlačite). Precedite. Vrč ali kozarce lahko okrasite s svežimi sestavinami.

čin-čin

Če pa so komu vse te naravne opojnosti še vedno premalo,pa naj kane vanjo kako kapljico medu…

Tako. Izkoristite bezeg, le enkrat na leto cveti 😉 Nasušite si cvetov za zimo, vlagajte, čarajte.

Jana