BAKRENI DESTILATOR ALEMBIK Z VRATOM - PREMIUM (KAPACITETA OD 3 L DO 300 L)

Na zalogi
KODA ARTIKLA
BAKRENI DESTILATOR ALEMBIK Z VRATOM - PREMIUM
Že od 499,00 €
Čas dobave:
1-3 dni

Model alembika z vratom s katerim lahko pridelamo specialna žganja, eterična olja in hidrolate. 

Osnovni model destilatorja za začetnike. Zelo majhen in praktičen. Lahko ga uporabljate za vodno ali parno destilacijo. Z vodno destilacijo lahko delamo različna žganja, s parno destilacijo različna eterična olja in hidrolate. Odstranljivi vrat  in podaljševalna cev se uporabljata le pri parni destilaciji. Aromatični materijal položimo v glavo in vrat in pustimo, da gre čez vodna para. Z njim lahko naredimo posebne vrste žganj, eterična olja ali hidrolate. 

Oblika destilatorja je elegantna in sega v čas  Mavrov - na Iberskem polotoku ga uporabljajo še danes. Narejen je iz ročno oblikovanih debelih bakrenih plošč - med seboj so varjene. Za lažjo izmenjavo vode ima majhen hladilnik vhodno in izhodno odprtino. 

Osnovni set vsebuje:

 • bakren kotliček,
 • bakren odstranljiv vrat z mrežo,
 • bakreno glavo s termometrom,
 • medeninast navoj med povezovalno cevjo in bakreno podaljševalno cevjo
 • bakreno podaljševalno cev
 • medeninasti navoj med bakreno podaljševalno cevjo in hladilnikom,
 • bakren hladilnik s hladilno tuljavo,
 • izhodno odprtino za toplo vodo na hladilniku.

Premium set dodatno vsebuje:

 • iztočni ventil na kotličku,
 • kovinsko ogrodje oziroma držalo za gibljivi vrat,
 • dodatno mrežico v glavi destilatorja,
 • vhodno odprtino za hladno vodo na hladilniku,
 • prepoznavno etiketo, na podlagi katere se hitro ločijo od cenenih ponaredkov.

  Izdelek je ročno izdelan in zatorej lahko minimalno odstopa od navedenih mer in teže. Debelina bakra označuje debelino plošče iz katere je izdelan destilator. 

   

KAKO DELUJE BAKRENI DESTILATOR

Z razvojem tehnike destilacije se je razvil parni destilator za domačo in polpropesionalno uporabo. Alembik z vratom je popolnoma drugačen od tradicionalnih destilatorjev. To se odraža že pri samem procesu detsilacije in tudi po produktih. Edinstvena oblika prinaša čistejše destilate, prihranek časa, če želimo destilirati več serij v enem dnevu. Pri navadni vodni destilaciji se material, ki ga želimo destilirati nahaja v samem kotličku destilatorja. Alembik z vratom deluje po sistemu parne destilacije, kjer je voda samo parni generator. Z materialom, ki ga želimo destilirati založimo vrat in glavo destilatorja. Na ta način material ni v direktenm stiku z vodo v kotličku. Vrat destilatorja ima eno ali dve bakreni mreži (odvisno od tega koliko je destilator velik). Pritrjeni sta v notranjosti vratu. Bakrena mreža v vratu poskrbi, da destiliran material ne pride v stik z vodo, hkrati pa omogoča da para nemoteno teče skozi vrat in na ta način omogoča parno destilacijo. Alembiki z vratom so predvsem za parno destilacijo, s katero lahko delamo večino eteričnih olj. Z njim destiliramo vse aromatične rastline iz Slovenije.

Tehnične podrobnosti
ČAS DOBAVE 1-3 dni
NOVO DA
MATERIAL baker
NAMEN RABE DOMAČA RABA
DIMENZIJE V MM (ŠXGXV) 820mm × 740mm × 390mm
GARANCIJA (ŠT. LET) 2
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:BAKRENI DESTILATOR ALEMBIK Z VRATOM - PREMIUM (KAPACITETA OD 3 L DO 300 L)
Vaša ocena