BAKRENI DESTILATOR ALEMBIK Z VRATOM KAPACITETE 20l

Na zalogi
KODA ARTIKLA
BD-001-003
505,00 €

Alembik z vratom - osnovni model; za tiste, ki bodo destilirali za hobi. Majhen in praktičen, za parno in vodno destilacijo. Za specialna žganja, eterična olja in hidrolate. Osnovni model je brez kovinskega ogrodja za odstranljivi vrat, nima izpustnega ventila na dnu kotlička. Dobavljiv samo do velikosti 40 l. 

 

Elegantno oblikovan destilator, oblika ravno takšna kot so jo uporabljali Mavri in jo še danes uporabljajo na Iberskem polotoku. Narejen ročno iz debelih bakrenih plošč - med seboj so varjene. Majhen hladilnik z vhodno in izhodno odprtino za lažjo izmenjavo vode. Uporaben za parno - eterična olja in hidrolati in vodno destilacijo - žganje. Odstranljivi vrat in podaljševalno cev uporabljamo le pri parni destilaciji. Aromatični materijal damo v glavo in vrat ter pustimo, da gre skozenj vodna para. 

Osnovni set vsebuje:

  • bakren kotliček,
  • bakren odstranljiv vrat z mrežo,
  • bakreno glavo s termometrom,
  • medeninast navoj med povezovalno cevjo in bakreno podaljševalno cevjo
  • bakreno podaljševalno cev
  • medeninasti navoj med bakreno podaljševalno cevjo in hladilnikom,
  • bakren hladilnik s hladilno tuljavo,
  • izhodno odprtino za toplo vodo na hladilniku.

Ročno narejen izdelek in lahko rahlo odstopa od navedenih mer in teže. Debelina bakra označuje debelino plošče, ki je bila uporabljena za izdelavo destilatorja. 

 

KAKO DELUJE BAKRENI DESTILATOR

Z razvojem tehnike destilacije se je razvil parni destilator za domačo in polpropesionalno uporabo. Alembik z vratom je popolnoma drugačen od tradicionalnih destilatorjev. To se odraža že pri samem procesu detsilacije in tudi po produktih. Edinstvena oblika prinaša čistejše destilate, prihranek časa, če želimo destilirati več serij v enem dnevu. Pri navadni vodni destilaciji se material, ki ga želimo destilirati nahaja v samem kotličku destilatorja. Alembik z vratom deluje po sistemu parne destilacije, kjer je voda samo parni generator. Z materialom, ki ga želimo destilirati založimo vrat in glavo destilatorja. Na ta način material ni v direktenm stiku z vodo v kotličku. Vrat destilatorja ima eno ali dve bakreni mreži (odvisno od tega koliko je destilator velik). Pritrjeni sta v notranjosti vratu. Bakrena mreža v vratu poskrbi, da destiliran material ne pride v stik z vodo, hkrati pa omogoča da para nemoteno teče skozi vrat in na ta način omogoča parno destilacijo. Alembiki z vratom so predvsem za parno destilacijo, s katero lahko delamo večino eteričnih olj. Z njim destiliramo vse aromatične rastline iz Slovenije. 

Tehnične podrobnosti
CENA 505,00 €
NOVO DA
MATERIAL baker
NAMEN RABE DOMAČA RABA
DIMENZIJE V MM (ŠXGXV) 820mm × 740mm × 390mm
GARANCIJA (ŠT. LET) 2
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:BAKRENI DESTILATOR ALEMBIK Z VRATOM KAPACITETE 20l
Vaša ocena