BAKRENI DESTILATOR ALEMBIK Z VRATOM KAPACITETE 2,5 L IN ELEKTRIČNIM GRELCEM PREMIUM

Na zalogi
KODA ARTIKLA
BD-001-006
455,00 €
Čas dobave:
1-3 dni

Destilator je za tiste, ki se želijo ukvarjati z experimentalno destilacijo. Je izredno majhen in praktičen in se lahko uporablja za parno destilacijo  aromatičnih rastlin ter delanje eteričnih olj in hidrolatov. Na voljo samo v premium izvedbi. 

 

Destilator je osnovni model in je namenjen začetnikom, je zelo majhen in praktičen. Namenjen je vodni (žganja) ali parni destilaciji (eterična olja in hidrolati).  Vrat se lahko odstrani cev za podaljševanje se uporablja le pri parni destilaciji.  Aromatični material damo v glavo in vrati in pustimo, da gre skozi vodna para. Osnovni model nima kovinskega ogrodja za vrat, ki je odstranljiv, nima izpustnega ventila na dnu kotlička in se lahko dobi samo do velikosti 40 l. 

Oblika destilatorja je elegantna in sega v čas  Mavrov - na Iberskem polotoku ga uporabljajo še danes. Narejen je iz ročno oblikovanih debelih bakrenih plošč - med seboj so varjene. Za lažjo izmenjavo vode ima majhen hladilnik vhodno in izhodno odprtino. 

Osnovni set vsebuje: 


Set vsebuje: 

  • lesen podstavek s kovinskim držalom,
  • električni grelec 500W, 110V/220V, CE certificiran,
  • bakren kotliček,
  • bakreno glavo z vratom, termometrom in povezovalno cevjo,
  • medeninast navoj med povezovalno cevjo in hladilnikom
  • bakren hladilnik s hladilno tuljavo,
  • vhodno in izhodno odprtino na hladilniku,
  • majhen bakren lonček.


Izdelek je ročno izdelan in zatorej lahko minimalno odstopa od navedenih mer in teže. Debelina bakra označuje debelino plošče iz katere je izdelan destilator. 

 

KAKO DELUJE BAKRENI DESTILATOR

Z razvojem tehnike destilacije se je razvil parni destilator za domačo in polpropesionalno uporabo. Alembik z vratom je popolnoma drugačen od tradicionalnih destilatorjev. To se odraža že pri samem procesu detsilacije in tudi po produktih. Edinstvena oblika prinaša čistejše destilate, prihranek časa, če želimo destilirati več serij v enem dnevu. Pri navadni vodni destilaciji se material, ki ga želimo destilirati nahaja v samem kotličku destilatorja. Alembik z vratom deluje po sistemu parne destilacije, kjer je voda samo parni generator. Z materialom, ki ga želimo destilirati založimo vrat in glavo destilatorja. Na ta način material ni v direktenm stiku z vodo v kotličku. Vrat destilatorja ima eno ali dve bakreni mreži (odvisno od tega koliko je destilator velik). Pritrjeni sta v notranjosti vratu. Bakrena mreža v vratu poskrbi, da destiliran material ne pride v stik z vodo, hkrati pa omogoča da para nemoteno teče skozi vrat in na ta način omogoča parno destilacijo. Alembiki z vratom so predvsem za parno destilacijo, s katero lahko delamo večino eteričnih olj. Z njim destiliramo vse aromatične rastline iz Slovenije.

Tehnične podrobnosti
CENA 455,00 €
ČAS DOBAVE 1-3 dni
NOVO DA
MATERIAL baker
NAMEN RABE DOMAČA RABA
DIMENZIJE V MM (ŠXGXV) 480mm × 350mm × 180mm
GARANCIJA (ŠT. LET) 2
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:BAKRENI DESTILATOR ALEMBIK Z VRATOM KAPACITETE 2,5 L IN ELEKTRIČNIM GRELCEM PREMIUM
Vaša ocena