BAKRENI DESTILATOR ALEMBIK - PREMIUM (KAPACITETA OD 5 L DO 60 L)

Ni na zalogi
KODA ARTIKLA
BAKRENI DESTILATOR ALEMBIK - PREMIUM
Čas dobave:
14 dni

Destilator za začetnike ali zanesenjake, ki destilirajo za svoj hobi.  Majhen, izredno praktičen, uporaben za vodno destilacijo fermentiranega sadja in prodobivanje žganih pijač. Lahko pridelate zmerne  količine žganja.  DOBAVLJIVO PO NAROČILU. ROK DOBAVE 20 DO 25 DNI PO PREDPLAČILU. 

 

Elegantna oblika destilatorjev izvira še iz časov Mavrov in je na Iberskem polotoku v uporabi še danes. Ročno obikovane bakrene plošče so med seboj varjene. Majhen hladinik ima dve odprtini: vhodno in izhodno za lažjo izmenjavo vode. Primeren za vodno destilacijo - za pridobivanje žganja iz fermentiranega sadja.Zelo majhen in odličen za pripravo specialnih visokokakovostnih žganj iz borovnic, gozdnih jagod, pomaranč itd. Da bo destilacija bolj natančna, je na glavi destilatorja termometer. 


Set vsebuje: 

  • bakren kotliček,
  • bakreno glavo s termometrom,
  • medeninast navoj za povezovanje glave in povezovalne cevi,
  • bakreno povezovalno cev,
  • medeninast navoj za povezovanje povezovalne cevi in hladilnika,
  • bakren hladilnik s hladilno tuljavo,
  • vhodno in izhodno odprtino na hladilniku.

KAKO DELUJE BAKRENI DESTILATOR

Z razvojem tehnike destilacije se je razvil parni destilator za domačo in polpropesionalno uporabo. Alembik z vratom je popolnoma drugačen od tradicionalnih destilatorjev. To se odraža že pri samem procesu detsilacije in tudi po produktih. Edinstvena oblika prinaša čistejše destilate, prihranek časa, če želimo destilirati več serij v enem dnevu. Pri navadni vodni destilaciji se material, ki ga želimo destilirati nahaja v samem kotličku destilatorja. Alembik z vratom deluje po sistemu parne destilacije, kjer je voda samo parni generator. Z materialom, ki ga želimo destilirati založimo vrat in glavo destilatorja. Na ta način material ni v direktenm stiku z vodo v kotličku. Vrat destilatorja ima eno ali dve bakreni mreži (odvisno od tega koliko je destilator velik). Pritrjeni sta v notranjosti vratu. Bakrena mreža v vratu poskrbi, da destiliran material ne pride v stik z vodo, hkrati pa omogoča da para nemoteno teče skozi vrat in na ta način omogoča parno destilacijo. Alembiki z vratom so predvsem za parno destilacijo, s katero lahko delamo večino eteričnih olj. Z njim destiliramo vse aromatične rastline iz Slovenije. 


Izdelek je ročno izdelan in zatorej lahko minimalno odstopa od navedenih mer in teže. Debelina bakra označuje debelino plošče iz katere je izdelan destilator. 

Tehnične podrobnosti
ČAS DOBAVE 14 dni
NOVO DA
MATERIAL baker
NAMEN RABE DOMAČA RABA
GARANCIJA (ŠT. LET) 2
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:BAKRENI DESTILATOR ALEMBIK - PREMIUM (KAPACITETA OD 5 L DO 60 L)
Vaša ocena