BAKRENI DESTILATOR ALEMBIK 2,5l Z ELEKTRIČNIM GRELCEM

Ni na zalogi
KODA ARTIKLA
BD-001-014
356,00 €
Čas dobave:
4 tedne

Destilator za eksperimentalno destilacijo. Majhen, izredno praktičen, uporaben za vodno destilacijo fermentiranega sadja in prodobivanje žganih pijač. Lahko pridelate večje količine žganja.  DOBAVLJIVO PO NAROČILU. ROK DOBAVE 20 DO 25 DNI PO PREDPLAČILU. 

 

Destilirate lahko direktno na lesenem postavku z električnim grelcem ali pa na kuhinjskem štedilniku. Lepa oblika in kakovostna izdelava vam omogoča, da ga lahko uporabite kot dekoracijo. Pripravite sveže žganje med druženjem s prijatelji. Postopek destilacije traja od pol ure do eno uro, odvisno kaj destilirate. 

Set vsebuje: 

  • lesen podstavek s kovinskim držalom,
  • električni grelec 500W, 110V/220V, CE certificiran,
  • bakren kotliček,
  • bakreno glavo s povezovalno cevjo,
  • medeninast navoj med povezovalno cevjo in hladilnikom,
  • bakren hladilnik s hladilno tuljavo,
  • vodno in izhodno odprtino za menjavo vode,
  • majhen bakren lonček.


Izdelek je ročno izdelan in zatorej lahko minimalno odstopa od navedenih mer in teže. Debelina bakra označuje debelino plošče iz katere je izdelan destilator.  Električni grelec je nastavljen na 220 V. Na spodnji strani grelca je stikalo, kjer lahko nastavite ustrezni jakost električnega grelca. 

 

KAKO DELUJE BAKRENI DESTILATOR

Z razvojem tehnike destilacije se je razvil parni destilator za domačo in polpropesionalno uporabo. Alembik z vratom je popolnoma drugačen od tradicionalnih destilatorjev. To se odraža že pri samem procesu detsilacije in tudi po produktih. Edinstvena oblika prinaša čistejše destilate, prihranek časa, če želimo destilirati več serij v enem dnevu. Pri navadni vodni destilaciji se material, ki ga želimo destilirati nahaja v samem kotličku destilatorja. Alembik z vratom deluje po sistemu parne destilacije, kjer je voda samo parni generator. Z materialom, ki ga želimo destilirati založimo vrat in glavo destilatorja. Na ta način material ni v direktenm stiku z vodo v kotličku. Vrat destilatorja ima eno ali dve bakreni mreži (odvisno od tega koliko je destilator velik). Pritrjeni sta v notranjosti vratu. Bakrena mreža v vratu poskrbi, da destiliran material ne pride v stik z vodo, hkrati pa omogoča da para nemoteno teče skozi vrat in na ta način omogoča parno destilacijo. Alembiki z vratom so predvsem za parno destilacijo, s katero lahko delamo večino eteričnih olj. Z njim destiliramo vse aromatične rastline iz Slovenije.

Tehnične podrobnosti
CENA 356,00 €
ČAS DOBAVE 4 tedne
NOVO DA
MATERIAL baker
NAMEN RABE DOMAČA RABA
DIMENZIJE V MM (ŠXGXV) 400mm × 480mm × 230mm
GARANCIJA (ŠT. LET) 2
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:BAKRENI DESTILATOR ALEMBIK 2,5l Z ELEKTRIČNIM GRELCEM
Vaša ocena