Začetki večnamenskih kuhalnikov Instant Pot

Začetek zgodbe o večnamenskih kuhalnikih Instant Pot segajo v leto 2008, ko je Robert Wang po spletu okoliščin izgubil službo programerja in se je z družino soočal s pomankanjem časa za pripravo hrane. Wang je bil rojen na Kitajskem, vendar se je v 90. letih preselil v Kanado. Ideje za večnamenski kuhalnik je dobil prav v svoji domovini, kjer so že pred tem uporabljali kuhalnike za riž. Sam pa je želel v kuhalnik vključiti več funkcij. 18 mesecev je potreboval za izdelavo prvega večnamenskega kuhalnika.

wang1
wang

Razvoj večnamenskih kuhalnikov

Wangov prvi večnamenski kuhalnik je ugledal luč sveta leta 2010. Prodaja je kmalu stekla na Amazonu. Razvoj novih modelov ni zastal, vseskozi je večnamenske kuhalnike izboljševal in jim dodajal programe, tako da so bili vse bolj uporabni in so lahko nadomestili vse več aparatov v gospodinjstvu. Leta 2016 je bil Instant Pot tudi najbolj prodajan izdelek na Amazonu. 

Znamka z vizijo

Vse večji prodaji je sledilo tudi vse več konkurence, vendar Instant Pot ostaja najbolj prodajan večnamenski kuhalnik. Znamka Instant Brands uspešno izdeluje tudi ostale male gospodinjske aparate in ima že preko 90 zaposlenih. Trudijo se upoštevati vsako kritiko, da aparate naredijo še boljše. V navdih so jim tudi različne skupine na družabnih omrežjih, kjer ljubitelji Instant Pot-a objavljajo svoje kuharske uspehe. Wang pravi, da želi biti Steve Jobs med kuhinjskimi aparati.

jfjfnel

Zakaj večnamenski kuhalnik?

Večnamenski kuhalnik je vsestranski pomočnik, ki lahko v vaši kuhinji nadomestil lepo število aparatov. Omogoča vam hitrejšo pripravo hrane, z manj maščob ali pa pri nižjih temperaturah, kar ohranja hranilno vrednost živil in okuse. V kuhanje lahko vključite različne kuharske tehnike (praženje, sotiranje, počasno kuhanje, kuhanje pod pritiskom, dehidriranje ipd.), ki s pomočjo večnamenskega kuhalnika niso zahtevne in ne zahtevajo dodatnih pripomočkov in posod. Aparati so kompaktni in ne zavzamejo veliko prostora, hkrati pa za pripravo jedi ne boste potrebovali dodatnih posod. S sabo ga lahko vzamete celo na dopust. Omogoča tudi pripravo prigriskov, kot je na primer ohrotov čips, ki lahko nadomesti manj zdravo verzijo tovrstnih prigrizkov na tržišču. V njem lahko pripravljate tudi jogurt ali pa sterilizirate flaške za malega otroka.

Prikaži kot Mreža Seznam

6 elementov

na stran
Nastavi padajočo smer
Prikaži kot Mreža Seznam

6 elementov

na stran
Nastavi padajočo smer