Steklene vakuumske posode so odlične za predpripravo obrokov.
Sestavite lazanjo in jo vakuumsko shranite v trilitrsko stekleno posodo. Lazanja bo ohranila ves okus in ne bo prevzela arom iz okolice, ne glede na to ali jo zamrznete ali shranite v hladilniku za nekaj dni. Ko je čas za pripravo kosila, posodo z lazanjo vstavite v pečico in specite. Okusen, hiter in svež obrok je pripravljen. Isto lahko naredite tudi z raznimi zelenjavnimi omakami ali prilogami in mesom.
Skuhajte dvojno porcijo jedi, ko imate čas in polovico shranite v stekleno vakuumsko posodo – za en obrok v 0,5 litrsko vakuumsko posodo, za dva v 1,5 litrsko, za celo družino pa v največjo, 3 litrsko stekleno vakuumsko posodo. Zamrznite in sredi tedna, ko je dan zapolnjen z obveznostmi pogrejte v pečici. Še v kuhinji vam ne bo treba biti med pripravo kosila.
Pokrovi steklenih vakuumskih posod so oblikovani tako, da posode lahko zlagate eno na drugo in prihranite prostor v hladilniku, zamrzovalniku, kuhinjski omarici in na pultu. To velja za posode istih in različnih volumnov. Posode so prozorne, tako da boste nemoteno videli, kaj je v njih shranjeno.