4 DELNI SET STEKLENIH VAKUUMSKIH POSOD

Ni na zalogi
KODA ARTIKLA
DA-002-037
44,50 €
Čas dobave:
1-3 dni

Set steklenih vakuumskih posod je nepogrešljiv v vsaki kuhinji, saj s štirimi načini uporabe prihrani čas pri pripravi in shranjevanju jedi. Visokokakovostno borosilikatno steklo je primerno za temperaturne razlike od -20°C do +300°C.

Menite, da je steklo bolj varno za shranjevanje živil od plastike? Ste pristaš posod, ki imajo več funkcij, saj imate omejen prostor v kuhinji? Preverite edinstveno ponudbo steklenih vakuumskih posod Status. Set steklenih vakuumskih posod reši vaše težave s prepolnimi omaricami posod

Set steklenih vakuumskih posod je namenjen:

 • vakuumskemu shranjevanju,
 • pripravi,
 • postrežbi in
 • pogrevanju hrane.

Visokokakovostno borosilikatno steklo je primerno za uporabo na temperaturah od -20°C do +300°C, zato so posode primerne za uporabo v:

 • zamrzovalniku,
 • hladilniku,
 • navadni in
 • mikrovalovni pečici ter
 • pomivalnem stroju.

Steklene vakuumske posode so odlične za predpripravo obrokov.

Sestavite lazanjo in jo vakuumsko shranite v trilitrsko stekleno posodo. Lazanja bo ohranila ves okus in ne bo prevzela arom iz okolice, ne glede na to ali jo zamrznete ali shranite v hladilniku za nekaj dni. Ko je čas za pripravo kosila, posodo z lazanjo vstavite v pečico in specite. Okusen, hiter in svež obrok je pripravljen. Isto lahko naredite tudi z raznimi zelenjavnimi omakami ali prilogami in mesom.

Skuhajte dvojno porcijo jedi, ko imate čas in polovico shranite v stekleno vakuumsko posodo – za en obrok v 0,5 litrsko vakuumsko posodo, za dva v 1,5 litrsko, za celo družino pa v največjo, 3 litrsko stekleno vakuumsko posodo. Zamrznite in sredi tedna, ko je dan zapolnjen z obveznostmi pogrejte v pečici. Še v kuhinji vam ne bo treba biti med pripravo kosila.

Pokrovi steklenih vakuumskih posod so oblikovani tako, da posode lahko zlagate eno na drugo in prihranite prostor v hladilniku, zamrzovalniku, kuhinjski omarici in na pultu. To velja za posode istih in različnih volumnov. Posode so prozorne, tako da boste nemoteno videli, kaj je v njih shranjeno.

Prednost Statusovega seta steklenih vakuumskih posod je tudi v tem, da lahko prazne posode pospravite kar eno v drugo in tako sprostite nekaj prostora za ostale kuhinjske pripomočke.

Set-zlo_en-oran_en-768x432

Da ne boste pozabili, kako dolgo je meso že v hladilniku

Dodatna prednost Statusovih vakuumskih posod je tudi vgrajeni koledar na pokrovu, s katerim označite datum shranjevanja živil ali njihov rok trajanja. Tako imate vedno pred očmi opomnik, do kdaj je hrana uporabna.

Steklene vakuumske posode imajo vse odlike plastičnih vakuumskih posod

Steklene vakuumske posode lahko zavakuumirate z ročno ali električno vakuumsko črpalko ali z aparatom za vakuumiranje. Uporabite jih za vakuumsko shranjevanje vseh vrst živil:

 • za podaljševanje svežine zelenjave in sadja (narezano ali v kosu)
 • za pred pripravljene obroke ali ostanke jedi
 • za slane in sladke prigrizke
 • za mariniranje mesa v vakuumu

V steklene vakuumske posode lahko brez skrbi shranite najrazličnejša živila, saj se visokokakovostno steklo ne obarva zaradi vpliva shranjene hrane in ne prevzame njenih arom.

Kako sploh deluje vakuum na živila?

Vakuumsko shranjevanje upočasnjuje oksidacijo, zato se živila ne kvarijo tako hitro. Z odstranjevanjem zraka namreč odstranite tudi kisik, ki omogoča razvoj bakterij in plesni. Obstojnost živil se v vakuumu podaljša za štirikrat, tudi vitamini in minerali se bolje ohranijo. Za vas to pomeni, da jeste bolj sveža živila z boljšimi hranljivimi vrednostmi.

Vakuum upočasni, vendar ne more preprečiti kvarjenje hrane, zato živila vedno shranjujte v hladilniku. 

Tehnične podrobnosti
CENA 44,50 €
ČAS DOBAVE 1-3 dni
PROIZVAJALEC STATUS
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:4 DELNI SET STEKLENIH VAKUUMSKIH POSOD
Vaša ocena